Színház

A meg nem született

előadás, 2018.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Mikortól mondjuk, hogy megszületik valaki vagy valami? A gondolat pillanatában vagy a megvalósuláskor? A fogantatás másodpercében, vagy amikor gravitációs közegbe érkezik a test? És mi van akkor, ha nem úgy születik, ha nem az születik, vagy ha nem születik meg egyáltalán?
Az előadás a gyermektelenséggel és az azzal kapcsolatos félelmekkel való szembenézésről szól, hol könnyed hangon, hol szívbe markolóan. A gyermekre várás sérülékeny állapotában, a vágy és a valóság, valamint a vágy és az elvárások közti térben mozog.

A darab személyes történetekből, versekből és tudományos publikációkból áll össze. Az előadás a tánc és a fizikai jelenlét, a dalok, valamint az akusztikus és elektronikus zene révén válik komplex színházi élménnyé.

Az alkotófolyamat során az Árpádházi Szt. Margit ÉNO felnőtt lakóival folytatott munka is inspirációs forrást jelentett. A témát az intézményben vezetett táncfoglalkozások alkalmával és a résztvevőkkel folytatott beszélgetések során is feldolgoztuk.

Balla Zsófia és Pál Dániel Levente versei, a társulat tagjainak írásai, valamint beszélgetések és tudományos publikációk alapján az előadás szövegkönyvét írta és szerkesztette: Cseicsner Otília

Az előadás közösségi alkotómunkával, és részben közösségi finanszírozásból valósul meg.

 

 

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Hozzászólások