Színház

A művészet koreai és magyar arca

kortárstánc, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"A művészet koreai és magyar arca" című kortárs előadás Son Jeemi és Kovács Péter táncművészek közös produkciója, melyben a két ország táncmozdulatainak harmóniája elevenedik meg a színpadon. Az esemény a Közép-Európa Táncszínház és a Koreai Kulturális Központ közös szervezésében kerül megrendezésre.

A koreai táncművész egy hónapos magyarországi tartozkódása alatt részt vett az IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma) programon a KET társulatához csatlakozva. Ezen pályázat útján adódott a lehetőség, hogy a két táncművész együtt dolgozzon, s bemutassák munkájuk eredményét.

Az arc az első, amit egy találkozáskor először megvizsgálunk, amely nagymértékben meghatározza a pillanatok alatt kialakuló első benyomásunkat a másikról. Érdekes, hogy a koreai és magyar nyelvben ugyanúgy több jelentése van az arc szónak, hiszen az arc mindkét kultúrában jelentheti valaminek a reprezentációját is. A koreai táncos, Son Jeemi szólótánca az ő első, Magyarországról szerzett benyomását mutatja meg. A különleges performansz a koreai kultúra egy új aspektusába enged betekintést, ugyanakkor Magyarország egyik új arca is bemutatkozik, Kovács Péter kortárs táncművész mozdulatain keresztül. A szemtől szembeni kommunikációtól és a két arc találkozásától szinte megáll tér és idő.

Kovács Péter, a Közép-Európa Táncszínház férfi szólistája a magyar zenei kultúra egyik kiemelkedő előadójának, Lajkó Félixnek a muzsikájára táncolja el szólóját. Mozgása, illetve mozgási utazása reflektál a kiállítás alapgondolatára, az ihletett pillanat megélésére. A belső figyelem és az ezen keresztül megszülető expresszió dinamikus és mozgásformákban gazdag férfiszólóval készíti elő a két kultúra találkozásából születő duettet.

Program:
Son Jeemi szólótánca
Kovács péter szólótánca
Son Jeemi és Kovács Péter közös tánca
- szünet -
Beszélgetés Kun Attilával, a Közép-Európa Táncszínház művészeti igazgatójával, Son Jeemi és Kovács Péter táncművészekkel

A belépés díjtalan, regisztráció: koreaikultura@koreaikultura.hu

További információ:
www.koreaikultura.hu

A(z) Koreai Kulturális Központ előadása

Stáblista:

Hozzászólások