Színház

A Sárkány

színmű, magyar, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Négyszáz esztendeje dőzsöl a sárkány a városban, négyszáz esztendeje fogyasztja el sorra a legszebb leányzókat, négyszáz esztendeje élet és halál ura, mígnem egy szép napon megjelenik a lovag, hogy megküzdjön a hüllővel, megmentse a kiszemelt szüzet végzetétől és elnyerve szívét boldogan éljenek, amíg...

De ha városunk békés polgárai nem kérnek abból, hogy a lovag felszabadítsa őket? Ha sárkányuk mellé állnak, mert megszokták? Ha nem hisznek a csodában, és ha bekövetkezik, nem tudják, mit kezdjenek vele? Ha a sárkány emberszabású utódaiban él tovább? Svarc meghökkentő ötletek sorával csavar az ismert történeten. Gúny és szelíd irónia, gyöngédség és karikatúra keveredik a színpadon a szerző összetéveszthetetlenül eredeti írói receptje szerint.

Parti Nagy Lajos magyar szövege a darabot a jelenkor tapasztalataival oltja be, a szereplőket mindennapi ismerőseinkké avatja, Svarc okos humorát költői virtuozitássá lényegíti. Az előadás a bátorság és a szerelem győztes erejéről beszél, vallva azt, hogy a butaság és a félelem legjobb ellenszere a nevetés.

A sárkány nem "gyerekdarab". De alkalmas arra, hogy a színházszerető szülok egy este felállítsák gyerekeiket a televízió vagy a számítógép képernyője elől, és elhozzák őket a színházba. Nem fognak unatkozni.

A(z) Örkény István Színház előadása

Bemutató időpontja:

2003. március 29., Örkény István Színház

Stáblista:

Szereplők

Drakon (a sárkány)
Láncz L. Ottó
Sármány (levéltáros)
Elza (a lánya)
Polgármester
Henrik (a fia)
Apa, Öregember, Takács
Kovács, Kisfiú, Polgár
Anya (Elza egyik barátnője)
Lány (Elza másik barátnője)
Feleség (Elza harmadik barátnője)

Alkotók

Hozzászólások