Színház

A te országod

előadás, magyar, 2015.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

"Ő még tudja, mitől lesz hirtelen csend a kocsmában" - írta róla Bodor Ádám, s valóban: a tragikus sorsú Tar Sándor a magyar mélyvilág leghitelesebb ismerője. Hősei a történelem számkivetettjei: a megalázott, megnyomorított, a térkép szélére, a társadalom peremére szorított kisemberek, akiknek sosem osztanak lapot. Lenézett melósok, akik egész életükben építették, úgymond, a szocializmust, hogy aztán magukra maradjanak, s a rendszerváltásba végképp belerokkanjanak, belehaljanak.

Ebbe a vigasztalan, egyszerre drámai és abszurd történetbe enged betekintést nagy empátiával és rengeteg humorral a vesztesek nyelvét úgyszintén jól beszélő Keresztury Tibor darabja. A brutálisan nyers, realisztikus eseményeket költői víziókká oldó előadás a Forte Társulat már megszokott kreatív energiája és radikális színpadi eszköztára révén olyan erővel rántja be a nézőt a mindenkori alullévők világába, hogy hatása alól egykönnyen aligha szabadulhatunk.

A(z) Forte Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2015. december 16., Forte Társulat

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
theBalazs 2017 febr. 27. - 09:17:21 8/10
nagyszerû elõadás, csak a végére elfárad! a kétharmadáig elsöprõ, lendületes, pörgõs, szabad, szuper kreatív, egy percre nem hagy alább, és nem hagyja, hogy én alábbhagyjak - mindez kitart a flipperes kocsmai jelenet végégig. utána valamiért már nem kap el, lecseng. egyre távolabb kerül attól, amit - szerintem - megcélzott (létértelmezés), és egyre inkább csak eljátssza a dolgot. kár érte, nadehát még így is! az elmúlt idõk egyik legerõsebb elõadása. és a társulat: az elképesztõen gyenge Kohlhaas után döbbenet változást hoznak. még-még-még!
6/10
doktormacko1 2016 okt. 08. - 17:25:49 6/10
6 / 10 Nekem nem jött be. Jó is lehetett volna , de ez nem az volt . Túl hosszú volt fõleg szünet nélkül és az egyes jelenetek nekem sokszor túl játszottnak tûntek. A szereplõk teljesítménye feltétlenûl említest és dicséretet érdemel.