Színház

A víg özvegy

operett, 2 felvonás, 175 perc, magyar, 2007.

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Mi más kell egy operetthez, mint nagyszerű dallamok, izgalmas történet és sok-sok szerelem? Ha Lehár Ferenc nevével fémjelzett darab kerül színre, akkor mindez szinte automatikusan adott. Különösen A víg özvegy esetében, melynek számos világhírű slágere egy fájdalmasan szép szerelmi történetet foglal keretbe.
Glavari Hanna, a dúsgazdag özvegy hosszú évek múltán újra találkozik fiatalkori szerelmével, Danilovics Danilóval. indketten változtak az évek folyamán: a nô gyanakvó lett és kemény, a férfi cinikus és lump. A múltbeli tévedések és a jelenbeli sértések pedig nem hagyják, hogy a két egymásnak teremtett ember könnyen megtalálja az utat a másikhoz. Egy nehezen meg- és újraszülető szerelem története az övék, melynek hátterében egy gazdasági válsággal küszködô délkelet-európai kisállam politikusai taktikáznak a maguk és az ország túléléséért.
A víg özvegy zenéjét és történetét a szenvedély - a ki nem élt, az elfojtott és a kirobbanó szenvedély - járja át. Talán ezért is lehet mindenkor olyan elemi hatással nézőkre-játszókra egyaránt.
Bécsben 1905-ben, Budapesten 1906-ban mutatták be nagy sikerrel a darabot, amely ezután elindult hódító útjára. Szerte a világban, operett- és operaszínpadokon egyaránt játsszák; állítólag nincs olyan este a Földön, hogy valahol ne lenne műsoron...
Most, néhány év kihagyás után, A víg özvegy új rendezésben, új szereplőkkel, megfiatalodva tér vissza Budapestre.

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2007. december 13., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Hozzászólások

3/10
smirgly 2010 jan. 24. - 20:46:28 3/10
Érdeklõdéssel vártam az elõadást. Csalódtam. Bizonyára bennem van a hiba.:( Egy zenés-táncos színésztõl elvárom, hogy profi (!) módon tudjon énekelni és táncolni, és Uram, bocsá', de érthetõen is beszéljen, artikuláljon.
Ha elfordultak a színészek a nézõtértõl (már a fszt. 5. sorában sem lehetett érteni a szövegüket, a kivetítõn követtem németül (!). A hangosítás ma már elvárás, de gyanítom, az énektudás és szövegformálás terén harmatgyange hangokat nem érdemes felerõsíteni, a többiek pedig amúgy is tudnak énekelni úgy, hogy érthetõ és élvezetes legyen a hátsóbb/felsõbb sorokban is.
Soraimat õszinte jobbító szándékkal írtam. További sikereket kívánva egy nagymúltú színháznak.
10/10
Szívkirálylányka 2009 ápr. 20. - 22:03:52 10/10
Nagyon tetszett.Mikor láttam sokat nevettem. A darabbal lévõ dalok fantasztikusak. Zenés,táncos, romantikus elõadás.