Színház

A vihar

dráma, 2 felvonás, 140 perc, magyar, 2013.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A vihar főszereplője a bölcs és emberséges varázsló. Prospero kényszerű száműzetésben élve tesz szert csodás hatalmára. Miután lehetősége nyílik, hogy véget vessen a gonosz ármánykodásának, és boldoggá tegye az arra érdemeseket - kettétöri varázspálcáját. "Jelkép ez a kettétört pálca: Prosperoval együtt e drámájában búcsúzik el örökre művészetétől a színpad nagy varázslója, Shakespeare" - írja a darabról Lázár Magda dramaturg.
Prospero hajdan Milánó törvényes hercege volt, ám testvére, hogy a hatalmat megkaparinthassa, elűzte őt a trón közeléből. A tudós férfi lányával, Mirandával egy lakatlan szigeten talál új otthonra, tündérek és szellemek között. Itt cseperedik fel a fiatal lány, és itt válik Prospero nagyhatalmú varázslóvá. A magányosan töltött idő után azonban végre eljön a lehetőség arra, hogy bosszút álljon, ugyanis a szigete mellett hajózik el a trónbitorló.
Erről szól Shakespeare színműve - a kecskeméti előadás azonban jóval túlmutat a bosszú történetén. Bagó Bertalan rendezésében egyetemesebb kérdések is felmerülnek: többek közt arról mesél, mi történik a művésszel, ha utolsó művét is megírta.

A(z) Kecskeméti Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások