Színház

A vöröslámpás ház

zenés vígjáték, 2022.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az éjszakák és nappalok megkövült rendjét a fiatal egyetemista, Kelepei Jenő beköltözése borítja fel némiképp, ám hamarosan kiderül: valójában ennél sokkal szokatlanabb okok állnak az egyre gyűrűző és már-már misztikusan rejtélyes események hátterében.

Csontteleky Szigfrid, a magyar Casanova, az érett és kissé kiégett férfiú, akinek látogatásáért gyakorta imádkoznak monarchia-szerte a madámok, egy titokzatos barátjától úgy értesül, hogy a kolozsvári Gerendásban meglelheti álmai nőjét, egy tisztaszívű cselédlány képében… A szerelmes férfiú kész bármilyen eszközt és módszert bevetni néhány percnyi találkozásért, szenvedélyes érzelmeit a bordély lakói és vendégei is enyhén megszenvedik… S ha ez nem lenne elegendő a tisztes ház felbolygatásához, Kelepei mama a híres anyai ösztönök sugallatára Brassóból Kolozsvárra utazik, hogy meglepje kisfiát…

A pokol elszabadul és egy ponton már bizton állítható, hogy senki sem az, aminek látszik… Talán csak a vak zongorista azonos önmagával... vagy mégsem? A káosz közepette a madám és a lányok - s velük együtt a nézők is - már csak egyetlen bizonyosságba kapaszkodhatnak:

“...bár kapunkat zárnák sokan
s ránk morális átok hull
a bordély sosem vész el
a bordély csak átalakul…”

A(z) Turay Ida Színház előadása

Bemutató időpontja:

2022. október 15., Turay Ida Színház

Stáblista:

Szereplők

Terka, cselédlány
Mata Mari, örömlány
Szidónia, örömlány
Darinka, örömlány
Vilma, örömlány
Vak zongorista
Csontteleky Szigfrid
Képviselő úr
Művész úr
Marhakereskedő
Kelepei, egyetemista fiú

Alkotók

dec. 16.
  • 19:00
dec. 19.
  • 19:00
dec. 27.
  • 19:00
jan. 27.
  • 19:00

Hozzászólások