Színház

A zsiványtanya

táncmesejáték, 50 perc, magyar, 2010., 5 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Mesetrilógiánk harmadik részében is a magyar népmese gazdag kincseiből merítünk és a mesefigurák segítségével most a közösség erejére fektetjük a hangsúlyt, mely az egyéni értékek, tulajdonságok, képességek összeadódásából kovácsolódik. Ennek felismerése a gyermekkor lehető legkorábbi szakaszában útravalóként gyarapítja "életünk tarisznyáját".
A Macskacicó című mese a szívből jövő szeretetről szól. A szeretet a legerősebb varázslatot is képes megtörni, ha tiszta, önzetlen és nem riad vissza a próbatételektől. A macskává varázsolt Királykisasszony abban hitt, hogy még macska képében is szeretni fogja őt egy legény.
A Nyúlpásztor eszes, bátor és kitartó szegény pásztorfiú, aki elhatározza, hogy versenyre kel a Királykisasszony kezéért, és vállalkozik a lehetetlenre, hogy mind egy szálig megőrizze a rábízott nyulakat.
A zsiványtanyán mit tud tenni egy tű, egy tojás, egy szamár, egy kakas és egy rák az erős és hatalmas rablóbanda ellen? Külön-külön talán nem sokat, de ha bátran összefognak, ki-ki a saját képességét kiaknázva, hát akkor legyőzhetetlenek!

A(z) Dunaújvárosi Bartók Táncszínház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások