Színház

Anatol és a nők

színmű, magyar, 2014.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

"Legújabb bemutatónk egy ízig-vérig bécsi szerzőnek 1893-ban írt, a maga idejében frivolnak számító színműve, ami ma már nem merész szókimondásával, hanem a bécsi századforduló szecessziós, kicsit romlott és nagyon buja, dekadens hangulatú világának megidézésével tarthat igényt méltán a figyelemre."

Anatol szerelmes költő, elszánt hipnotizőr, sármos úrifiú és kishitű optimista. Precízen számon tartja szerelmeit, rendszerezi flörtjeit, gáláns afférjait, szenvedélyes kapcsolatait, egyéjszakás kalandjait, meg nem valósult kívánságait. A szerelem számára a létezés záloga, leginkább magába a szerelembe szerelmes. Ő nem Casanova, inkább egy óvatos, kedves és hiú álmodozó, aki menekül a valóság otrombasága elől, mindig győzni akar, mégis állandóan veszít.

A nők jellegzetes századfordulós bécsi figurák: a naiv külvárosi kislány, a kíváncsi nagyságos asszony, a hűtlen színésznő, a feledékeny artistalány, és az esküvő előestéjén felbukkant régi-új szerető.

Arthur Schnitzler, a legendás és botrányos Körtánc szerzőjének darabjai annak idején pornográfnak minősültek, ám mai szemmel inkább könnyednek és szórakoztatóan erotikusnak tűnnek.

A(z) Radnóti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. március 2., Radnóti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

9/10
Nagy Gargantua 2015 jan. 14. - 01:12:01 9/10
Élettel teli, jó humorú darab, amiért érdemes elmenni a színházba, szórakozni.
A részei olyasmik, mint a klasszikus Molnár Ferenc jelenetek, csak pörgõsebbek. Jó lehetõség nõi és férfi karakterek játékára - meg is teszik, rendesen.
9/10
virata 2014 ápr. 09. - 06:07:40 9/10 Előzmény surviver
Nagyon szórakoztató, humoros, mégsem frivol darab.És bár végig a szexualitásról szól, nincs benne ízléstelen, primitív vicc. Lehetne a címe az is, hogy A nõ ötször (ugyanis öt kis történet kap helyet az egyetlen hosszú felvonásban), de ahogy kijövünk a színházból rájöhetünk: ugyan különbözõ helyzetekben különbözõ nõi alakok jelentek meg a színen, azért a történet mindig a férfirõl szólt. Akit Pál András remekül alakít.
Virata
8/10
surviver 2014 márc. 12. - 15:02:07 8/10
Nem a legizgalmasabb jelenettel indult, de egyre jobb lett, hogy aztán a tetõfokát elérje Petrik Andrea jelenete.
Pál András kiválóan játszik!