Színház

Aranycsapat

előadás, magyar, 2006.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

2006, Népstadion, válogatott labdarúgó mérkőzés. A játékos kifutó mellett, a legendás H-szektorban csupán három elszánt öregember üldögél (Bodrogi, Sztankay, Andorai). Ugyanott ültek kamaszként 1954-ben, mikor Puskásék 7:1-re megverték az angol válogatottat. Akkor még kinn szurkolt 93.000 ember, ők pedig fiatalok voltak, szerelmesek voltak, és azt hitték, hogy még azon a nyáron világbajnokok leszünk. Azóta eltelt jó ötven év. A fiatalság elmúlt, a szerelem elmúlt, a magyar foci meg... (szintén). A három öreg rendületlenül hiszi, hogy a sok veszteségért az élet egyszer még kárpótolja őket. És tényleg. Az emlékezés visszaröpíti őket '54-be, hogy az egymásba kapcsolódó anekdoták segítségével újraéljék kamaszkoruk legszebb nyarát és telét. Megelevenedik az egykori Palatinus-strand, egy korabeli fodrászüzlet, a Szent István parki jégpálya, sok grundfoci és házibuli. A jeleneteket egy-egy legendás futballmérkőzés közvetítése foglalja keretbe (a kommentátor: Fenyő Miklós).
Kis magyar foci és rock and roll történelem - a Made in Hungária alkotóitól.

A(z) József Attila Színház előadása

Bemutató időpontja:

2006. május 20., József Attila Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Ryker 2008 ápr. 07. - 19:27:46 Előzmény oszlanyiakos
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Fenyõ Miki nem tagadta meg magát, ismét remekelt. Rengeteg jó sláger és a kiváló mûvészek felejthetetlen estét és nagy örömöt okoztak. Köszönöm.
oszlanyiakos 2008 ápr. 05. - 07:34:51
A zenék miatt erõsen ajánlott az 50 év feletti korosztálynak, de a fiatalabbak is megtalálhatják benne a szépséget (mint pl. én 30 éves fejjel).
Focikedvelõk egy kicsit csalódhatnak: bár igaz, hogy a labdarúgás a központi szál, de nem csak arról szól, inkább összeköti a részéket.
Aki régi slágerekre és Fenyõ Mikire vágyik menjen el!