Színház

Az öldöklő tejcsarnok (avagy Piszkos Fred nem lép közbe sajnos)

előadás, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Jegyezze meg, fiacskám, hogy ölni mindennel lehet, kivéve a pisztolyt és a kést, amikért ma már semmit nem fizetnek a könyvkiadók. Én például a harmadik fejezetben megöltem az ausztráliai Lady Poczkot a rejtélyes sörnyitó segélyével, amely az embert egyetlen másodperc alatt vegyi képletére bontja. Ha jól emlékszem, ebből a csinos hölgyből nem maradt más, mint egy kevés koffein és hidrogén, amivel szőkítette a haját. De öltek már körömráspollyal, kiskanállal, keresztrejtvénnyel - azonban iparkodjon, kedves bérgyilkos úr, szállja meg az ihlet, mert mindjárt itt lesz a Scotland Yard, és valahová el kell még rejtse a hullámat is..."
Van egy szegény fiú, aki reménytelenül szerelmes, és a halálra készül - jaj, de mennyivel nehezebb megírni a búcsúlevelet, mint leugrani a hídról! És van egy másik fiú, maga a rakás szerencsétlenség - mit tegyen, ha semmire nem alkalmas szegény, legfeljebb az irodalmi Nobel-díjra? És van két nagy "problémamegoldó": a csodálatos tejcsarnokosnő (Tóth Ildikó) és Plack, a Vörös avagy Egyszerű Plack (Mucsi Zoltán).
Kárpáti a darabot Rejtő legfőbb motívumai alapján írja, a tőle megszokott asszociatív módszerrel, szabad és játékos dramaturgiával mélyed el Rejtő közkedvelt és sajátos fantáziavilágában.

A(z) Jászai Mari Színház, Népház előadása

Bemutató időpontja:

2007. február 23., Jászai Mari Színház, Népház

Stáblista:

Szereplők

Nany (Maud, Pepita Ofélia)
Egyszerű azaz Vörös Plack (Potrien őrmester)
Égőszemű ifjú (Gróf)
Dostojewsky (bérgyilkos)
Puskenovics (Warins)
Igaldys (Wágner úr)
Bartholdy (Bankelnök)
Névhámos (Navigátor, Fülig Jimmy)

Hozzászólások