Színház

Az öreg hölgy látogatása

előadás, 2020.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Gúnyos, szatirikus tanmese.

Gúnyos, szatirikus tanmese arról, hogy mennyire szédítő lehet azon a bizonyos erkölcsi magaslaton… elég egy óvatlan mozdulat, egy aprócska botlás, és bárki könnyen legurulhat…

Egy szegény, fiatal, ártatlan nőt megaláznak. Szerelme megtagadja, nem válallja gyermeküket. A tárgyaláson hamis tanúk segítségével ringyónak bélyegzi, majd feleségül vesz egy olyan nőt, akihez egy boltot is kap hozományul. A lánynak vége, a férfi pedig nyugodtan, köztiszteletben él tovább. A szegény lány elmenekül a városból.
Egy idős, dúsgazdag asszony visszatér nyomorult szülővárosába, hogy a régi szép időkre, fiatalkori szerelmére emlékezzék, és esetlegesen pénzadománnyal segítse a lerobbant, elszegényedett városkát. Az asszony üzletet ajánl a polgármesternek: egymilliárd dollárt egy aprócska szívességért cserébe.
Indul a fordított krimi, egy különös hajtóvadászat, melynek során nem a gyilkost kell bekeríteni, hanem az áldozatot. A városka lakóinak véleménye lassan, de biztosan vált a felháborodott elutasításból észrevétlen egyetértésbe
Egyszerre vérfagyasztó és rendkívül szórakoztató, ahogy a polgári erkölcs hithű védelmezői egymás után “sárga cipőt” vesznek, vagyis költekezni kezdenek.
Embertlen bosszú avagy jogos igazságszolgáltatás? Vagy ahogy Brecht mondja: Előbb a has jön, aztán a morál! Egy metoo-dráma az ötvenes évek Svájcából? A kisváros neve Güllen. Németül trágyát jelent. Nem itt és nem most!

A hangfelvételen közreműködnek:

Kováts Gergő – szoprán-, tenor- és baritonszaxofon
Ajtai Péter – nagybőgő
Miklós Szilveszter – dob
Pozsár Máté – zongora

A hangfelvétel a törökbálinti Supersize Recording Stúdióban készült.

Hangmérnök: Halász Gábor

A(z) Csokonai Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Claire Zachanassian, szül. Wascher, Multimilliomos (Örmény Olaj)
Boby, főkomornyik/Újságíró
Rebbie, a bosszú angyala/Újságírónő
Koby, – Loby -heréltek, vakok, kövérek/Világosító
Claire férjei – a Hetediktől a Kilencedikig
Mathilde, Ill felesége
Ottilie, Ill lánya
Karl, Ill fia
Polgármester
Polgármesterné
Mercs János
Festő (Hofbauer)
Orvos (Nüsslin)
Állomásfőnök/Vonatvezető/ Tornász/Sekrestyés
Hangosító

Alkotók

Hozzászólások