Színház

Beszélnünk kell Kevinről

előadás, 2023., 16 éves kortól

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Eva nem igazán akart anya lenni. Főleg nem egy olyan fiúé, aki 16 évesen úgy vonul be az amerikai történelembe, mint az első tinédzser, aki számszeríjjal gyilkolta meg hét iskolatársát, egy menzai dolgozót és az egyetlen tanárt, aki valaha kedvelte őt. Két évvel később Eva megpróbál rendet tenni a benne lévő káoszban, és kegyetlenül őszinte levélírásba kezd elidegenedett férjéhez. Eva, aki egész életében képtelen volt megbékülni az anyasággal járó áldozatokkal, most attól fél, hogy a saját fia iránt érzett ellenszenve felelős a tragédiáért.

Lionel Shriver amerikai írónő Orange-díjas regénye a mai napig betonszilárd tabukat feszeget; a gyerekvállalás előtt álló nők félelmeit és az anyai szeretetre való képtelenséget.

„Az állandó dühösség leple alatt, fedeztem fel döbbenten, egy kétségbeesett kisfiú lapult. Kevin nem őrült volt, Franklin. Hanem szomorú.”

Fordító: Komló Zoltán

A(z) Budaörsi Latinovits Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. április 22., Budaörsi Latinovits Színház

Stáblista:

Szereplők

Gladys, Franklin anyja; Rhinestein, Eva nőgyógyásza; Landsdown, Eva ügyvédje; Loretta Greenleaf, egy kiskorú elítélt anyja; Mrs. Strickland, iskolaigazgató; riporter és rendőrnő
Celia, Kevin húga

Alkotók

Hozzászólások

10/10
Tomaki jan. 05. 22:01:49 10/10
Mindenki hozta a maximumot! Pelsőczy Rékát emelném ki, megrázó alakítást nyújtott. Régen láttam ennyire "egyben-lévő" előadást.
AKI TUDJA, NÉZZE MEG!!!
10/10
lamassu 2023 nov. 03. - 21:48:08 10/10
Életemben nem láttam ennyire erős darabot! Mindehhez nagyobb feszes, egyre mélyebben a zsigerbe hatoló dramaturgia, minimalista színpadkép, amitől a néző és a színész közé semmi zavaró elem nem tud befurakodni és ha ez nem lenne elég, olyan színészi játékok, hogy tényleg tátva marad az ember szája. A 110 perces játékidő olyan permanens sokkterápia, amiből az előadás után sem lehet szabadulni! Nem szeretnék a fények és a zene tökéletes használatáról sem megfeledkezni, hiszen ezek teszik teljessé a darabot! Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni erről az estéről! Mindenki, akit csak egy kicsit is érdekel az igényes színjáték, menjen és nézze meg Budaörsön ezt a színművet! Örök élmény marad! Köszönet az alkotóknak és a játszóknak!
10/10
Viktor Turcsik 2023 máj. 17. - 07:26:57 10/10
Nagyon erős ez az előadás. Nagyszerű a dramaturgia. A két főszereplő nő kettőse telitalálat. A Kevint alakító Fröclich Kristóf játéka a bőröd alá kúszik.
A színpadkép és a hanghatások megrázó atmoszférát adnak. Gratulálok az alkotóknak.