Színház

Bizzarium: Aquarium

előadás, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A HMS Bizzarium kutatóhajó hetedhét tengeren át hajózik mitikus és ősi lények után kutatva. Az utcákból csatornák lesznek, az épületek fjordokat képeznek, a padokon ülő idős emberek pedig partra vetett bálnákká válnak. Ahogy a hajó meg-megbillen a szélben, halrajok gyűlnek össze a sodrásában. A két felfedező mélyre merül a titokzatos tengerbe. Átfésülik a tengerfenéken fekvő tengeralatti várost. A szépséges mélységben felfedeznek egy hajóroncsot, amely az övék... A feladat világos: fedezd fel az álmok mélyén rejlő lényeket.
Ragadd meg az ismeretlen kincseit. Add tovább a mesét.

A társulat színháza a paradoxonok színháza: egyszerre groteszk és költői, rituális és evilági, hétköznapi és csodálatos. Újra teremtenek egy elveszett világot, amelyben a maszkok, bábok, tárgyak és emberek egymás mellett léteznek, és amelyben a képek és a gesztusok a szavaknál kifejezőbben beszélnek. Meglepő és felkavaró színház, vad és fegyelmezetlen.
Előadásukkal az elmúlt három évben több mint 50 színházi fesztiválon vettek részt Európa-szerte és a tengerentúlon, s számos díjat nyertek.

A(z) ALTeRRA Kortárs Előadóművészeti Központ a Régi Zsinagógában előadása

Hozzászólások