Színház

Bonnie & Clyde

táncelőadás, magyar, 2006.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A mű a tánc nyelvén dolgozza fel két fiatal eszelős ámokfutásának mindenki által ismert történetét. Arthur Penn alkotása Warren Beatty és Faye Dunaway legendás alakításával mélyen beírta magát a filmtörténetbe. A film 1967-es megjelenése óta generációk nőttek fel, de Bonnie és Clyde kultikussá vált figurája ma is ugyanolyan elementáris erővel hat a fiatal, lázadó nemzedékekre, mint egykoron. "Bár az alkotás irányvonalát alapvetően filmélményem adja, az én szándékom nem az, hogy legendás hősökként ábrázoljam a főszereplőket, akiknek alakja a lázadás jelképévé válik. Ez a történet ideológiáktól mentes, "csak" róluk szól, az emberi érzelmek szélsőséges megnyilvánulásait láttatom a maguk mélységeivel, az indulatok és a bűntudat poklával, a józan belátás és az őrület határaival.
Az izgalmakkal teli, látványos, megrázó erejű előadás megalkotásával nem titkolt szándékom az embereket és a tánc mérhetetlenül gazdag, sokszínű világát közelebb hozni egymáshoz."

Nagyon kedvelem a harmincas-negyvenes-ötvenes évek Amerikájának világát. Igazán izgalmas történetek játszódtak ekkor. Vonzó a kor dramaturgiája. Pörgős akciók, buja vágyak, lobogó szerelmek, fojtogató gyűlölködések váltják egymást. A produkciónk műfaja tánc thriller. Remélem a közönség is jó ötletnek tartja, hisz nem titkolt célunk, hogy a balettet eddig nem igazán kedvelőkkel is megszerettessük azt, és hogy a pécsiek kapcsolata is szorosabb legyen a Pécsi Balett társulatával.
(Vincze Balázs)

A(z) Pécsi Balett előadása

Bemutató időpontja:

2006. június 23., Pécsi Balett

Stáblista:

Hozzászólások