Színház

Books without Words - Könyvek Szavak nélkül

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Könyvtárban vagyunk. A művész csodálattal szemléli a tekintélyes fedlapokat, belelapoz egy-egy műbe, majd szinte elmerül a könyvespolcok rengetegében. A pantomimművész kezei és egész teste valósággal megeleveníti a köteteket. A színpadot ismert és ismeretlen hősök veszik birtokba, a jelenetek pedig irodalmi művek rég elfeledettnek hitt részleteit idézik a nézők emlékezetébe. Előadásának első fele regényhősök, balfácánok, gonosztevők és nagy megmentők körül forog.

A könyvtári jelenetből kiindulva Carlos Martínez elbeszélések egész szövevényét tárja a közönség elé. A felfedezés és kísérletezés örömétől vezérelve jól ismert történetekkel és személyes esetekkel mozgatja meg a nézők fantáziáját. Hogy meddig mesélő, és honnan szereplője is az egyes epizódoknak - nem mindig világos. Így jutunk el az irodalmi művek magaslatából mindannyiunk hétköznapi valóságába. Nemcsak szakácskönyvének fenséges fogásaival akarja felébreszteni érzékeinket, de huncut módon egy pralinésdoboz fedelét is kinyitja, hogy sóvárogva figyeljük, amint a képzeletbeli finomságok között válogat.
Carlos Martínez egyedül áll a színpad reflektorfényében. Mediterrán temperamentumának és pajkos humorának köszönhetően azonban pillanatok alatt kapcsolatot teremt a legkülönbözőbb anyanyelvű és kultúrájú emberekkel is. A pantomim univerzális nyelvén, precíz mozdulatai segítségével mesél.

A(z) Millenáris előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások