Színház

Cirkuszhercegnő

operett

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A háromfelvonásos Cirkuszhercegnő Kálmán Imre egyik legtöbbet játszott operettje a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő után. Az október 29-én bemutatásra kerülő darab helyszíne a cirkusz, Moravetz Levente a színhelyhez modernizálta az operettet, ezért az előadás szerves részét adják az akrobata számok és a látványos lovas produkciók. A színház, a zene, és a sokoldalú cirkuszművészet ilyen összekapcsolása különleges élményt nyújt a nagyközönségnek. Korábban már meghatározták ezt az új műfajt: a „SzínCusz”-t. Végigizgulhatjuk Fedóra hercegnő és Mr. X. – Lőrincz Judit és Buch Tibor alakításában – szerelmi vívódásait. Jókat nevethetünk a két nagyszerű színművész – Fodor Zsóka és Besenczi Árpád – szócsatáján, megfigyelhetjük Vladimir nagyherceg – Götz Attila – ármánykodását, vagy izgatottan nézhetjük Ifj. Richter Józsefnek, a világ legfiatalabb cirkuszigazgatójának lélegzetelállító lovas szaltóit.

A cirkusz világa igen titokzatos: a porondon csillogó jelmezben pompázó akrobata a mindennapokban szakadt ruháját varrja, a teli szájjal nevetgélő bohóc igazából bánatos, szomorú, a közönséget uralma alá vonó műlovas pedig valójában szerelmét sirató katonatiszt. Aki ragaszkodik hozzá, hogy a színfalak mögé kerüljön, vagy esetleg úgy gondolja, hogy megtévesztheti az álcázás mestereit, könnyen hoppon maradhat. Ahogy az lenni szokott, a valódi érzelmek végül még ezen a nyüzsgő helyszínen is győzelmet aratnak.

A Cirkuszhercegnő egyedi formában való bemutatása a Moravetz Produkció és a Magyar Nemzeti Cirkusz közös együttműködésében jött létre. Egy vérbeli családi produkcióról beszélhetünk, ahol nagyszülő, szülő és gyermek közös, felhőtlen szórakozása garantált.

A(z) Magyar Nemzeti Cirkusz előadása

Stáblista:

Szereplők

Palinska Fedóra hercegnő
Artista művész
Sergius Wladimir nagyherceg
Slukkné, az „István főherceg” szálloda tulajdonosnője
Gyula bácsi, főpincér
Brusovszky kapitány, a herceg adjutánsa
Stanislawsky, cirkuszigazgató

Alkotók

Hozzászólások