Színház

Compagnia Finzi Pasca: Per te (Neked)

táncelőadás, 2017.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Neked, drága Julie

Csupasz színpad, amelyen technikusok és színészek mozognak macskaként a sötétben, lassanként beleélve magukat a történetbe. És a sztori, mely lépésről lépésre kibontakozik a nézők előtt, erről szól: egy ajándékkönyvről, egy felépítendő kertről, egy előbb-utóbb mindenki által megtapasztalt harcról. Julie azt hitte, mindenkinek meg kellene próbálkoznia egy belső kert felépítésével, amelyben elrejtőzhet, amelyben fogadhatja, akit szeret, fogadhatja azokat, akiket elveszített és azokat, akiket fel szeretne fedezni magának.
Most elmondjuk ezt a történetet egy pad és egy kert segítségével. Érzékenyen érinthet, hiszen mindannyian védekezünk: bezárkózunk magunkba, saját páncélzatunkba. Emlékezünk Julie ragyogó nevetésére, jegyzetekkel és számításokkal teli könyvére, tanácsaira, álmaira.
Minden élet küldetése egy ilyen belső kert felépítése, amelyben elrejtőzhet, amelyben fogadhatja azokat, akiket szeret, akik letévedtek az útról, akikkel bizalmas, biztonságos körülmények között akar találkozni. Gyakran meséltünk már zárt terekről és vállunkra nehezedő titkokról, miközben képzelet szülte álmokat és utazásokat teremtettünk.
Ezt az előadást azoknak ajánljuk, akik láttak már olyan magot, amelyből fa nőtt ki, akik elmélkedésre ösztönző, léleknyugtató szabad tereket terveznek.

Szereplők:

Allegra Spernanzoni, Andrée-Anne Gingras-Roy, Beatriz Sayad, David Menes, Erika Bettin, Evelyne Laforest, Félix Salas, Francesco Lanciotti, Jens Leclerc, Marco Paoletti, Moira Albertalli, Nicolo Baggio, Rolando Tarquini, Stéphane Gentilini

Daniele Finzi Pasca
szerző, rendező, társ-fénytervező, társkoreográfus
Maria Bonzanigo
zene, társkoreográfus, hangzásterv
Hugo Gargiulo
díszlet, kellék
Giovanna Buzzi
jelmez
Alexis Bowles
társ-fénytervező, látványterv
Roberto Vitalini
videoterv
Daniel Wurtzel
Légszoborterv
Fabio Lecce
Társ-hangzástervező, hangtechnikus
Allegra Spernanzoni
Rendezőasszisztens, színpadmester
Genevieve Dupéré
Rendezőasszisztens, a turné művészeti vezetője
Chiqui Barbé
Sminkmester, fodrász
Antonio Vergamini
Produkciós tanácsadó

A(z) Müpa előadása

Hozzászólások

1/10
toronyház 2017 márc. 18. - 23:20:11 1/10
Borzalom volt..