Színház

Couple-like

táncelőadás, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"I'm sticking with you 'cause I'm made out of glue" (Lou Reed)

Hogyan tud két ember, két test, két különböző energia egymásra találni? Erre a kérdésre keresett koreográfiai választ a két táncos a próbafolyamat során. Az eredmény egy ütős, érzékeny és a legapróbb részletekig letisztázott konceptualista táncelőadás lett. A duettet nézve senki nem gondolná, hogy ez a darab az első közös munkájuk - miközben tény, hogy korábban nem ismerték egymást.

Ugo Dehaes (Belgium, 1977) 18 éves korában kezdett táncot tanulni olyan neves mesterektől, mint David Hernandez, Benoit Lachambre és Saburro Teshigawara. A P.A.R.T.S. növendékeként 1998-ban végzett, majd Meg Stuart társulatához szerződött. Társulatát (kwaad bloed) Charlotte Vanden Eynde-vel közösen 2000-ben alapította.

Keren Levi (Izrael, 1972) a Kibbutz Dance Company és a Batsheva Ensemble táncosa volt, mielőtt 1996-ban Amszterdamba költözött volna. Első önálló munkáját (Map) a DansWerkPlaats Amsterdam felkérésére 1997-ben készítette. Az amszterdami Theatre School-ban tanít koreográfiát és modern táncot, és órákat ad többek között Sasha Walz (Berlin) és Wim Vanderkeybus (Brüsszel) társulatában.

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. április 26., MU Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások