Színház

Cseresznyéskert

előadás, 60 perc, 2018.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Voskresinnia Teatr (Lvov, Ukrajna) előadása.

A világon mindennek van kezdete és vége. Az élet törvénye, hogy maga a létezés is ezen a törvényen alapul. A folyamat megállíthatatlan: az idő felfalja álmainkat és reményeinket. Mindannyian elhisszük – amit Csehov mondott –, hogy még előttünk áll minden. Valójában azonban mindenen túl vagyunk már. A cseresznyéskert egy évben csak egyszer virágzik. A múlandó szépség jelképe. Ahogy az időt, az ifjúságot vagy a gyerekkort, ezt sem lehet megállítani. A Csehov Cseresznyéskertjére épülő előadás alatt a szereplőkkel együtt sírunk és nevetünk. Az idő múlásával a nézők a bennünk és körülöttünk létező szépségre gondolnak.

Az előadás díjai és elismerései:
Legjobb előadás – „La Strada” Nemzetközi Színházi Fesztivál (Kalisz, Lengyelország) - Nagydíj – FETA Nemzetközi Színházi Fesztivál (Gdanszk, Lengyelország) - Legjobb előadás – „Na Bruku” Nemzetközi Színházi Fesztivál (Swidnica, Lengyelország) - Arany Álarc - Nemzetközi Színházi Fesztivál (Chojnice, Lengyelország) - Arany Buzogány – „White Tower” Nemzetközi Színházi Fesztivál (Breszt, Fehéroroszország) - Arany Álarc - Nemzetközi Színházi Fesztivál (Vologda, Oroszország).

 

Színészek:

Jaroszlav Fedorisin, Volodimir Hubanov, Petro Mikityuk, Jurij Pilipcsuk, Jaroszlav Kornyijcsuk, Jevhenyij Petrov, Natalia Marcsak, Halina Sztricsak, Tetyjana Tkacsenko, Tarasz Juricsko, Volodimir Csuhonkin

Köreműködnek: Krzysztof Dubiel, Szerhij Kondratovics, Alla Fedorisina
Zeneszerző: Vadim Hrapacsov
Díszlet- és jelmeztervező: Alla Fedorisina

Rendező:  Jaroszlav Fedorisin

A(z) Nemzeti Színház előadása

Hozzászólások