Színház

Cuisine & Confessions

táncelőadás, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az újcirkusz műfajának egyik legeredetibb képviselője a 2002-ben, Montrealban alapított héttagú együttes. Nevük egy francia szólásra utal (les 5 doigts de la main), azaz az együttes tagjai olyanok, mint a kéz ujjai, egyikőjük sem hasonlít a másikra, különböző módokon működnek, és mégis képesek egy kitűzött cél érdekében tökéletes összhangban dolgozni.

Az együttes szívesen készíti előadásait a hétköznapi élet csodáiról, bánatairól. Ellenállhatatlan természetességgel, szeretettel és közvetlenséggel ábrázolják hőseiket, ez teszi oly jellegzetessé a Les 7 doigts de la main valamennyi produkcióját.

A csapat 2014-ben bemutatott ?konyha-cirkusza? illat- és ízemlékek nyomán készült, az akrobatika, a tánc és a színház nyelvén beszél valami olyasmiről, ami mindannyiunk alapélménye: a gyermekkor édes csábításairól, az ünnepi ebédek lázas készülődéséről, sikeres és kevésbé sikeres konyhai kísérletekről.

Koprodukciós partnerek: CNCDC Châteauvallon - Centre National de Création et de Diffusion Culturelles, Espace Jean Legendre, Théâtre de Compiegne - Scene nationale de l'Oise en préfiguration, Grand Théâtre de Provence, Thomas Lightburn Producer, TOHU

Előadók: Melvin Diggs, Mishannock Ferrero, Sidney Iking Bateman, Anna Kichtchenko, Camille Legris, Nella Niva, Emile Pineault, Matias Plaul, Pablo Pramparo

A(z) Müpa előadása

Stáblista:

Hozzászólások