Színház

Debut Performance III.

táncelőadás, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Tavaly talált első ízben otthonra a Trafóban a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói önkormányzatának koreográfus-versenye, a Debut Performance, mely lehetőséget ad az iskola hallgatóinak, hogy kiszakadjanak a mindennapokból és saját gondolataikat és érzéseiket a tánc nyelvén fejezzék ki.

Az eseményen a koreográfus, táncpedagógus és táncművész szak is képviselteti magát. A növendékek sokoldalúságának nagyszerű példájaként megjelennek a táncművészet legkülönbözőbb árnyalatai a klasszikus balettől, a modern-és néptáncon át, egészen a divat-és társastáncig. A hallgatói kezdeményezés célja, hogy a növendékek lehetőséget kapjanak koreográfusi ihletük kibontakoztatására, és hogy a különböző szakirányokon tanulók bemutatkozhassanak egymásnak. Az iskolai forduló legjobbjai ezen a gálaesten lépnek színpadra.

A produkciókat Magyarországon és külföldön is elismert táncművészek, koreográfusok, kritikusok és társulatvezetők értékelik. Nem csupán a jelenlegi hallgatók munkáiból ad ízelítőt ez az este: néhányan a főiskolán végzett, ma már nemzetközileg elismert táncművészek közül is visszatérnek, hogy fellépjenek a gálaesten.

A(z) Trafó előadása

Hozzászólások