Színház

Dias de las Noches

előadás, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az 1974-ben Buenos Airesben játszódó történetben két bevándorló színész nehezen birkózik meg a gondolattal, hogy soha többé nem térhetnek vissza szülővárosukba, Leningrádba. Éppen legújabb darabjuk színpadra álllításán dolgoznak, amikor egy nyomasztóan forró éjszaka puccs tör ki az utcákon, a plafonról izzadságcseppek hullanak alá és az öltözőben megszólal egy telefon. Innentől elszabadul a pokol, de a show-nak folytatódnia kell.

A Teatr Novogo Fronta egy fizikai színházi társulat. Kreativitásuk és színpadi munkáik méretüket és változatosságukat tekintve is lenyűgözőek, az utcaszínháztól egészen a klasszikus színházi előadásokig. A kritikusok és a közönség a munkáikat egyszerűen "keserű tánc groteszk"-nek nevezik.
Előadásaik a titokzatosság és az absztrakt, a cirkusz és a modern tánc határán lévő képekből épülnek fel, ahol a fő mozgatórugó az akció, az improvizáció és a feszültség, melyet az emberi tragédiák eltúlzásával csak még inkább fokoznak.

"Ha Hieronymus Bosch ismerte volna a burleszk műfaját, akkor azt festette volna. Lenyűgöző fizikai színházi előadás." (Lyn Gardner, 2004. augusztus 14. , The Guardian)

"Kiválóan előadott és kísértetiesen gyönyörű, a Dias de Las Noches költőiségét sokáig nem tudjuk kiverni a fejünkből." (Louise Rimmer, 2004. augusztus 12., The Scotsman)

"... kiváló, művészileg és technikailag hibátlan produkció, melyre sokáig emlékezni fogunk... ... tánc, szöveg és absztrakt művészet keveréke, cirkusz, burleszk és kabaré kavalkádja, és az egyik legjobb butoh alkalmazás, amit valaha láttam. .... Lenyűgöz, incselkedik, játszik velünk és még azt is eléri, hogy a tenyerükből együnk...." (Ksenija Horvat, 7 August 2004, EdinburghGuide.com)

Edinburgh Festival Fringe Díjak 2004.
Scotsman Fringe First - Innováció és kimagasló új színpadra alkalmazott darab
Guardian "A legjobb fizikai előadás díja az Edinburgh Fringe Fesztiválon" - 2. helyezett

A(z) Merlin előadása

Bemutató időpontja:

2011. december 4., Merlin

Hozzászólások