Színház

East Shadow

táncelőadás, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az East Shadow Jiří Kylián új darabja, mely az Aichi Triennálé 2013-ra készült. E rendezvény alkalmával került sor hivatalos bemutatójára 2013. szeptember 14-én Nagojában (Japán). A művet szerzője a 2011-es Cunami áldozatainak ajánlotta.

"Az East Shadow (tragikomédia) alapkoncepciója Samuel Beckett és az ő abszurd színháza. De ugyanilyen mértékben alapul a mással vagy akár csak önmagunkkal való együttélésért folytatott küzdelmünkön, annak nehézségén (vagy lehetetlenségén). Az élet és halál színjátéka (élő előadás és film), és minden felismerések legcsodálatosabbika: minden, amit csinálunk, teljesen értelmetlen. Ez az egyszerű tény azonban hatalmas erőt ad, hogy ezt az "értelmetlenséget" dühös elszántsággal szemléltessük. Mindez összességében tragikomikus élményt nyújt.

Még élünk, s ezt meg akarjuk tapasztalni és másokkal is megosztani, annak ellenére - vagy talán éppen azért - hogy az egésznek nincs semmi értelme!" Jiří Kylián - 2013. szeptember, Hága

Zene / Music: Franz Schubert: D959 zongoraszonáta andantino, Tomoko Mukaiyama: "Beginning" (2013) és "East Shadow" (2013; Charlemagne Palestine és Somei Sato ihlette)
Szöveg / Text: Samuel Beckett: Neither

A(z) Müpa előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások