Színház

Edith és Marlene

zenés játék, 1 felvonás, 110 perc, 2018.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

„Mindig énekelni fogok, és azon a napon, amikor nem énekelek többé, meg fogok dögleni.”
Edith Piaf (Pataki Éva: Edith és Marlene)

Edith, a tanulatlan, közönséges senki, a csúnya kis veréb a lelkéből szóló hangjával Párizs legfénylőbb csillagává, a sanzon királynőjévé vált. Ugyanazzal az önpusztító szenvedéllyel élt meg mindent: sikert, sikertelenséget, szerelmet, csalódást. Marlene a fegyelmezett katonacsaládban felnövő, zeneiskolát végzett előkelő lány hűvös profizmussal érte el a világhírnevet. Szépségével és eleganciájával mindenkit elbűvölt, gyorsan váltogatta partnereit, a szerelemmel és romantikával kapcsolatos cinizmusát nem titkolta.
A fény Marlenén, Piaf áll az árnyékban. Mi lehetett az, ami ezt a két világot, ezt a két ennyire különböző nőt egy életen át összekötötte? Mindketten okkal irigyelhették a másikat, mégsem egymással, sokkal inkább önmagukkal harcoltak.

"G. Dénes György és Reményi Gyenes István dalszövegei az UMPA ügynökség, Fábri Péter dalszövegei a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerültek felhasználásra."

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2018. október 6., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Momone, Piaf féltestvére
Leplée, bártulajdonos | Raymond, szövegíró és impresszárió | Marcel, boksz-világbajnok | Theo, fodrász és énekes | Rendőrfelügyelő

Alkotók

Hozzászólások