Színház

Első szerelem

dráma, 1 felvonás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Igen, szerettem, így neveztem - és nevezem sajnos még mindig - azt, amit akkoriban csináltam. Tényszerű ismereteim nem voltak a dologról, minthogy korábban még nem szerettem, de természetesen hallottam beszélni róla otthon, az iskolában, a bordélyban, a templomban, és olvastam gyámom irányításával regényeket, prózában is, versben is, angol, francia, német és olasz nyelven, amelyekben bőségesen volt róla szó. Tehát mégiscsak módomban állt néven nevezni foglalatosságomat..."

Az Első szerelem egyike Beckett első, franciául írt novelláinak, melynek magyarországi ősbemutatójára kerül sor idén a Csokonai Színházban. A darab, mely egyszerre cinikus és humoros, egy olyan ember belső világába vezet el bennünket, akit minden zavar, félénk, egoista, csavargóként éli mindennapjait apja halála óta.

Egy napon mégis egy szinte észrevehetetlenül szövődő viszonyon keresztül életében először ismeri meg a "szerelem" szó jelentését. A padon egyedül üldögélő "én" mellett egy napon megjelenik egy másik, egy nő. Akarata ellenére kötődni kezd hozzá, gondolatai szabadságát nyeri vissza a nő közelségében.

A(z) Csokonai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. február 7., Csokonai Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások