Színház

Eltennélek láb alól

előadás, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hogyan készül a színház? Milyen módon jön létre egy előadás? Hogyan kell karaktert építeni? Ilyen és ehhez nagyon hasonló kérdésekre próbál választ és utat találni a Club Színház társulata. Vegyünk egy szöveganyagot és kezdjünk el gondolkodni. A színészek, a rendező és a nézők. Közösen. A Club Színház szövegírói pályázatának második helyezett írása, Bányai Tamás: Eltennélek láb alól. Ezt gyűrjük, csavarjuk, megrágjuk és persze a végére kitaláljuk. Mit kell egy megírt művön kitalálni? Sok mindent. Nagyon sok mindent. Tehát. Bányai Tamás: Eltennélek láb alól, a Club Színház társulata, és a nézők véleménye, kritikája, tetszése, avagy nem tetszése. Mert a színház a nézőkért van. Nem pedig fordítva.

"...Ez már nemcsak felháborító, ez egyenesen szélhámosság! Csalás! Soha életemben nem hittem volna, hogy egy embernek ilyen vastag bőr legyen a képén. Volt pofája elfogadni, és még mosolygott is hozzá, váltig ígérgette, így lesz meg úgy lesz, ahogy a nagyságos asszony akarja. Már az a nagyságos asszony felébreszthette volna bennem a gyanút. Főleg ahogy
mondta. Nem is tudom, ne forduljak-e a rendőrséghez. De az igazgató főorvosnak beszámolok róla, arra mérget vehetsz. Nem fogom ezt az ügyet annyiban hagyni. Tegnap, amikor jöttem hozzád a kórházba, adtam húszezer forintot annak a Dórinak, vagy hogy hívják. Azért adtam neki a pénzt, hogy amíg itt vagy, semmiben ne szenvedj hiányt. Volt pofája mindent megígérni! És tessék! Most kiderült, hogy szabadságot vett ki..."

A(z) Club Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. április 16., Club Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások