Színház

EQUUS

dráma, 2 felvonás, magyar, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A dráma egy pszichiátriai intézetben játszódik. Egy 17 éves fiú, Alan Strang esetét dolgozza fel, miközben tükröt tart a társadalomban ma is jelen lévő szélsőségeknek. Pszichiáterét, Martin Dysartot a fiúval folytatott beszélgetések késztetik arra, hogy analizálja önmagát és az őt körülvevő világ ellentmondásait.

"Létezhet-e olyan pillanat - amit mi elképzelni sem tudunk -, amikor egy ló összegezni tudja szenvedéseit - a szüntelen gyeplőrángást meg az ostort, ami a mindennapja-, úgy, hogy abból bánat legyen?"

"A Normális hol megfoszt, hol öl - mint egy isten. Normális az, ami banális, mindennapos, hisz szépséget és életet teremthet. De normális az is, ami átlagos, ami csak elszürkít és pusztít... Zeusznak áldozni alig tartott volna tovább hatvan másodpercnél. De a Normális oltárán hozott áldozat hatvan hónapot is igénybe vehet."

Martin Dysart pszichológus egy furcsa fiút kezel. Alan Strang megvakította a lovakat egy versenyistállóban, ahol dolgozott, és a tettére nem talál senki magyarázatot.
Dysart ülésről ülésre többet tud meg Alan Strang különös mániáiról, saját vallásáról, de közben arra kell rádöbbennie, hogy a beteg fiú sok szempontból sokkal közelebb került az élet mély igazságaihoz, mint például az orvosa.

A(z) SZINDRA társulat előadása

Bemutató időpontja:

2005. március 5., SZINDRA társulat

Stáblista:

Hozzászólások

csuribuksi 2010 jún. 15. - 22:44:13
Nagyon jó, lenyûgözõ elõadás !