Színház

Fame

musical, magyar, 2015.

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Több mint húsz év után újra Magyarországon láthatja a közönség a Fame című világhírű musicalt, az Operettszínházban, a 2014/15-ös évad végén. A Fame dalain színészgenerációk nőttek fel. A musical a fiatal művészek útkereséséről, szárnybontogatásairól, botladozásairól szól; bepillantást enged egy elitművészeti egyetem világába, amely korántsem olyan csillogó, mint ahogy az kívülről látszik. Pontos képet mutat arról, hogy a mai tehetségkutatók világában a könnyű siker, a hirtelen jött sztárság tiszavirág életű, ha nincs mögötte munka, áldozat és harc. A tehetség adomány. De szorgalom, kitartás, önbizalom nélkül teher.

A Budapesti Operettszínház a "mába" helyezi a darabot, olyan szereplőkkel, akikről a történet valóban szól. A teátrum fiatal generációjának tagjai tulajdonképpen önmagukat, vagyis pályakezdő művészeket alakíthatnak. A színház csapatmunka, a művészeti egyetem hallgatóinak meg kell tanulniuk együttműködni. Barátságok, szerelmek szövődnek, sok igazi tehetséget nevel ki az egyetem, és sok olyan tehetséget, akik a tanári hivatásban teljesedhetnek ki.

A tanárnők szerepében azokat a "nagy öregeket", musical tagozatunk sztárjait láthatják a nézők, akiktől ifjú színészeink estéről-estére elleshetik a szakma fortélyait. A Fame tényleg róluk mesél, nekik és Önöknek. Szeressék, nézzék ezt a darabot, mert olyan különleges emberek létért való küzdelméről szól, akiket Popper Péter egykor bohócnak és varázslónak titulált, Önök pedig hétköznapi nyelven úgy hívnak: SZÍNÉSZ!

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2015. június 26., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Nagynyárádi Mûv. Egy. 2016 jún. 25. - 21:34:32
A 2016.június 26-i elõadásra 6 db jegy eladó 2.600.- Ft-os darabáron!!! Érdeklõdni a 0620/441-1212-es telefonszámon lehet.
6/10
zolimaci 2015 okt. 21. - 11:12:46 6/10
Tegnap láttuk. Ami pozitív : A szereplõgárda elsõrangú, a táncosok, színészek mindannyian remekeltek. SZámomra külön öröm volt Auksz Évát látni az operett színpadán. Muri Enikõ kellemes csalódás. Igazán felnõtt a feladathoz. Jack szerepébe beugró fiú pedig egyenesen zseniális volt. (sajnos nem emlékszem a nevére). A koreográfia is hozta a szintet!
Ami nem tetszett: A rendezés számomra rettenetesen szájbarágósra sikeredett. Zavaró volt. Sok volt. Nekem 10/6