Színház

Finito

komédia, magyar, 2012.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Finito la commedia - Blondin Gáspár, a negyvennégy éves nagyábrándi lakos ugyan nem beszél nyelveket, de ha beszélne, egész biztosan ezt gondolná. Elvesztvén munkáját és életkedvét, bezárkózik a kerti budiba, és erőteljesen szuicid alkattá válik.

Országunk persze híres a búskomorságról és az elégedetlenségről, így aztán környezete nem is igyekszik lebeszélni tettéről. Sőt, a halálból hasznot húzhatnak, s a hasznot lefölözhetik! A popdíva a reménytelen szerelemre hivatkozna, a polgármester a faluért áldozná fel Gáspárt, a költő a könyvek felemelt áfája miatti tiltakozásban látja a várható halál okát. Felbolydul a falu: Blondinéknál tolong mindenki, a szomszéd, a rendőr, a riporter, no meg az anyós! Amikor aztán betoppan Pál, a médiaszemélyiség is, hogy élő adásban közvetítse Gazsi öngyilkosságát, végképp eluralkodik a káosz...

"A szerző szívesen kijelenti, hogy az alapötletet Nyikolaj Erdmantól lopta." - írja Tasnádi István a komédia elején (Erdman: Az öngyilkos). A kaposvári közönség már jól ismerheti Tasnádit, akinek darabjait színházunk mindig nagy sikerrel játszotta (és emlékezhet Koltai Róbert öngyilkosára is...). Most Göttinger Pál rendezésében ismerkedhetünk meg egy halálra szánt magyar zombival és egy újabb adag komikus verssorral, verses komikummal.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. április 27., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Szereplők

Blondin Gáspár
Blondinné (Vali)
Özv. Vecserák Károlyné (Blondin anyósa)
Pacsik Ferenc (polgármester)
Bicke B. László (költő)
Tigris Niki (popdíva)
Dr. Juhos Buda (rendőrőrnagy)
Szomszéd Misi
Pál (médiaszemélyiség)
Reszlik Hajnalka Myrtill (riporter)
Bak Tamás HSC (operatőr)
Hivatalos úr
Timmy (adásrendező)

Hozzászólások