Színház

Ghost

musical, magyar, 2013.

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

Szerelem, krimi, földöntúli létezés, lélegzetelállító történetvezetés és remek zene. A londoni West End és a New York-i Broadway után most a Budapesti Operettszínházban a musical egy eredeti verziója!

1990-ben mutatták be a zenés változat alapjául szolgáló világhírű, nagysikerű, többszörös Oscar-díjas filmet Patrick Swayze, Demi Moore és Whoopi Goldberg főszereplésével.

A darab két fiatal kapcsolatáról szól. Már éppen házasságukat tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán a fiú meghal, de olyan erős benne a szerelem, hogy nem tudja elhagyni az árnyékvilágot. Szelleme itt marad, mert rájön, halálát barátjának hitt vetélytársa okozta, aki most szerelme életére tör. Egy spiritiszta segítségével kapcsolatot talál a lánnyal, értesíti a veszélyről, ám ő nagyon nehezen érti meg, és fogadja el mindezt.

A XXI. század embere számára különösen fontossá vált az okkultizmus, a spiritizmus: annak kutatása, hogy mi van az élet után. Az ember biológiai lény; olyan, mint egy jól megkonstruált, értő-érző és létező "számítógép", de vajon ki készítette... Valójában milyen mechanizmus szerint működik? Mikor, milyen módon és hova jutunk, ha távozunk a Földről, és mi van az Élet után? Titkok..., rejtélyek ..., találgatások...

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2013. június 1., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
regice74 2014 máj. 05. - 13:44:05 10/10
Nagyon jó elõadás! Én sem értem az alacsony pontszámot. Látványos, ötletes. Szulák Andrea remekel a szerepben.
Kerényire nem illik annyira a szerepe, de nézhetõ volt vele is.
1101825 2014 ápr. 04. - 21:06:03
Mácius 27-én láttam a darabot (Dolhai, Vágó B. Szulák, Mészáros), immár másodszor. Elõször a múlt év júniusában (Kerényi M.M., Muri, Peller, Szabó D.) Zongorázni lehet a különbséget! Szerintem a kis Kero nagyszerû komikus/táncos és karakterszerepekben (márc. 30-án láttam az Ördögölõ Józsiásban, korábban a Cigányszerelemben), de hõsszerelmesnek azért túlzás. Komoly beszéd/kiejtési problémái egyszerûen meggátolják a nézõt (legalábbis engem)abban, hogy elhiggye a szerelmes/drámai alakításait. Egy napon nem lehet említeni a Dolhaival. Na de hát hangilag sem! Nagyon tisztelem az Operettszínház igazgatóját Kerényi Miklós Gábort, mert õ virágoztatta fel a színházat és az õ nevéhez fûzõdik a mûfaj megújítása Magyarországon. Nagyszerûen végzi a dolgát, beleértve a megfelelõ szerepeosztást a megfelelõ mûvészeknek. De hát õ is csak gyarló ember, aki nem tud reálisan ítélni, ha a saját gyerekérõl van szó. Nem irígylem egyiküket sem (sem az apát, sem a fiát). A legjobb megoldás az lenne, ha a fiúnak lenne annyi mersze, hogy máshol próbálna szerencsét. Szerintem készen állna rá. Komikus stb. szerepekben szinte verhetetlen. A probléma csak az, hogy sehol sincs még egy ilyen színház mint az Operett. Ekkora közönséget, ilyen változatos és rászabott szerepeket nem kapna máshol (legalábbis nem ilyen sûrüséggel). Ez pedig elsõsorban ismertséget, szakmai fejlõdési lehetõséget és nem utolsó sorban anyagi megbecsülést jelent. Mindezt teljes szeretettel írtam! Azt gondolom, hogy elég kevesen mondják/írják meg errõl a támáról az igazságot és bízom abban, hogy egy igazán jó vezetõ van olyan bátor, hogy legalábbis elgondolkodik a másfajta (nem feltétlenül hízelgõ) véleményen.

Ja, de nem a kis Keroról akartam írni, hanem a Ghostról. Helyes döntésnek tartom, hogy leveszik a mûsorról. A darab még csak elmegy, de a zene nem jó. Persze szuperlatívuszokban lehet róla olavasni, fõleg az „illetékesek” szájából/tollából (az Operett vezetése és a darab szerplõire gondolok). De a zene nem jó. A duetten és a Szulák/korábban Peller számán kívül nincs benne olyan szám amire emlékezni lehet (ezekre sem különösen). Tudják, amit még a pékinasok is... OK, a fõhõs „átmegy” az ajtón, meg fények vannak stb, ami ugye új (vagy legalábbis nem megszokott) a magyar Operett színpadán. De nem hiszem, hogy akár a remek szereplõk vagy a kitûnõ színpadraállitás több közönséget vonzana annál mint amennyien már eddig látták a darabot. Így aztán valószínüleg anyagilag sem érné már játszani.

A nõi fõszereplõ egyik szereposztásban sem tetszett. Szerintem Vágó Bernadett hangszalagjai egyszerûen nem zárnak, ezért aztán a hang „levegõs”. Emellet kimondottan csúnya a hangja. Nem igazán értem, hogy miért kap egyáltalán fõszerepeket. Szerintem nem tehetséges és nem is szép. (Muri Enikõrõl nem igazán érdemes írni, mivel sem hangban sem színészileg nem érett a szerepre, vagy talán semilyen szerepere sem..., õ nem más mint egy reklámfogás az Operett részérõl). Mészéros Árpád Zsoltot egy hangfenoménnek tartom, de ebben a darabban/szerepben nincs igazán otthon. Ráadásul vagy nem kéne levennie az ingét, vagy le kellene fogynia, mert az „úszóöve” enyhén illúzióromboló. ) Mázst láttam a március 29-i Menyasszonytáncban, amiben egyszerûen zseniális volt úgy hangilag, színészileg mind összjátékban!) Szulák Andrea lubickol a szerpében sõt lubickoltatja a nézõt is. Szerintem Peller Anna is remek volt a szerepben. Nekem Peller hangi teljesítménye jobban tetszett (a magas hangjai jobbak). Dolhai Attilát imándtam Samként (ennél többet ebbõl a szerepbõl nem lehet kihozni). Egyszeri megnézésként mindenképpen ajánlanám az elõadást mindenkinek, mivel a színpadraállítás igazán magasszínvonalú, ha nem vennék le a mûsorról hamarosan.
10/10
r.rita0723 2014 márc. 23. - 11:49:36 10/10
Én sem értem az alacsony pontokat. Mi Kerényi-Muri-Szulák szereposztásban láttuk és egyszerûen zseniális volt, 3 nap múlva újra elmegyek megnézni. Szulák Andi óriásit alakított, de az egész darab úgy ahogy volt, magával ragadott.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, 10/10.
9/10
Bette76 2014 márc. 01. - 18:59:11 9/10
A jegyet ajándékba kaptuk, magamtól nem vettem volna erre a darabra jegyet, de nagyon kellemesen csalódtam. Zseniálisan megcsinálták, mulatságos és érdekes. A metrós pali abszolúlt szuper! A technika szenzációs. Muri - Kerényi szereposztással láttuk, õk is jók voltak. Csak ajánlani tudom, remek esti program!
raczkia 2014 jan. 31. - 07:21:10
Tegnap láttuk és nagyon jól szórakoztunk. Szulák Andrea, Dolhai Attila, Vágó Bernadett szereposztás remek volt! Csak ajánlani tudom :)
hipnotik 2014 jan. 29. - 18:12:31
Két jegy eladó a 2014 február 09. vasárnap délután 15 órás elõadásra a 4. sor 13-14 székekre. Darabja 7500 Ft.
Karácsonyi ajándékba adtuk de nem tudnak elmenni. Tel. :06-20-520-27-56 A jegyeket a Nagymezõ u.-i jegyirodába vettük.
10/10
plumangel 2013 szept. 22. - 19:27:02 10/10
Nagyon jó elõadás. A megszokott operett színházi színvonalat hozza. Nem értem az alacsony pontokat...
A rendezés, a látvány nagyszerû. Az effektek szuperek. Szulák Andrea elbûvölõ. Kerényinek is jól áll a drámai szerep. Abszolút 10-es!!!!!!!!