Színház

Gyalog Galopp

groteszk, 2 felvonás, magyar, 2000.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Sikeres és népszerű abszurd kavalkád volt annak idején a Monty Python repülő cirkuszának tévésorozata. A Gyalog galopp filmváltozata is magyarországi megjelenése óta a videotékák legkeresettebb darabjai közé tartozik. Novák János a budapesti Kolibri Színházban a klasszikus angol film forgatókönyve alapján saját(os) rendezésű, zenés-táncos-bábos adaptációt készített 1994-ben. Azóta Szegeden és Budapesten is önálló feldolgozásokban került bemutatásra a mű. Színházunk Jámbor József rendezésében és átiratában adja elő a darabot.
"?Mindezen események közvetlenül azután történtek, hogy Arthur megállapodott Cameliard urával, Lódeglanc királlyal annak leánya, Ginevra hozományát illetően: a kerekasztalt kérte tőle, mely Cameliard vára egyik kisebb toronyszobájának sarkában porosodott. Eme bútordarabot Lódeglanc eredetileg rulettasztalnak készítette, ám - sajnálatos módon - a leghosszabb keűu krupié sem tudott behajolni a közepéig, hogy a kereket megforgassa. Ez a csodálatos, tikfából faragott, gazdagon cizellált és sűrűn szújárta asztal 140 lovagnak adott helyet maga körül.
Ó, Ginevra! Sárkányifjak megrontója, Arthur zsebpénzének elherdálója, Sir Lancelot veszte, Sir Galahad veszte, Sir Bedevir végzete (etc.) aki nem volt éppen okosnak mondható, szépnek még kevésbé, sőt, nőnek is csak a legnagyobb jóindulattal; aki főbb paramétereiben meglepően hasonlított hozományához, a kerekasztalhoz, mely tudvalevőleg nemcsak kerek, de lapos és - bútorlakk hiányában - meglehetősen szálkás is volt?"

A(z) Csokonai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2000. szeptember 29., Csokonai Színház

Stáblista:

Hozzászólások