Színház

Györgyike, drága gyermek

színmű, 2 felvonás, magyar, 2011.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Egy család - a XX. század eleji Budapesten - három eladósorban lévő lánnyal! Az elszegényedő szülők egyetlen lehetősége, egy gazdag házasság. S láss csodát, az egyik leányt, Györgyikét meglátja a középkorú milliomos bécsi gyáros. A kislány szépsége, finomsága magával ragadja a férfit, és a köztük lévő korkülönbség ellenére feleségül kéri. Az esküvőt Bécsben tartanák, és a váratlan luxus előnyei, a szülők unszolása, a rokonok és barátok ravasz és lehengerlő tanácsai Györgyikét szinte magával sodorják a házasság kikötőjébe. A kis színinövendék választás elé kerül. Vajon igazi szerelme, a színházban vele együtt statisztáló színinövendék, Tersánszky László lángoló és tiszta érzései, vagy egy gazdag, de viszonzatlan viszony legyen-e élete értelme? Györgyikének döntenie kell. És ő dönt. Áldozat-e a kislány, vagy egy hirtelen felnőtt önző nő? Mikortól válik a valódi, igazi szerelem élethazugsággá, a fiatalság tisztasága a kompromisszumok áldozatává?
Szomory Dezső és Györgyike - a drága "gyermek" fölteszik a kérdést; a néző pedig saját ízlése és hite szerint adhatja meg a választ.

A(z) Győri Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. november 19., Győri Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Mikár Ferenc
Mikár Ferencné
Györgyike
Hüber Félix
Tersánszky László
Glanz Hugó
A virágos leány
Első szobapincér
Második szobapincér
Első szobleány
Második szobaleány
Operaénekes halász

Hozzászólások

10/10
redsea 2011 nov. 19. - 23:52:05 10/10
3 felvonásos: a címben javítandó.
10/10
redsea 2011 nov. 19. - 23:50:52 10/10
Ígéretes darab: Érdekes a történet. Jó poénokkal, remekül elõadva (premier). Menczel Andrea és Rupnik Károly különösen jól alakított.