Színház

H-arcok (Hullámzó talaj, Beszélj hozzám)

táncelőadás, 2 felvonás, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

- Hullámzó talaj
Koreográfus: Zachár Lóránd

A vég nélküli térben mozgó testek vibrálása szakadatlan dinamizmussal hálózza be a külső és belső végtelen valóságát. Nincsen megnyugvás, nincs szünet, csak az állandósággal való azonosulás. Kérdésektől és válaszoktól mentes mozdulatok hullámzása tölti meg az elme és a tér bonyolult, vagy éppen egyszerűségében letisztult világát. A fizikalitás szellemisége meghatározó túlsúllyal nyomja bélyegét a táncdarabra, melynek nyomán néhol beleremeg, meginog, hullámzik, vagy éppen mint a testek lelke ellebeg a föld.
Zachár Lóránd


- Beszélj hozzám
Koreográfus: Cameron McMillan

A tánc egyetemes nyelv. Feltehetőleg azért, mert a test az érzelmek és az emberi kapcsolatok finomságait oly módon tudja kommunikálni, amire a szavak képtelenek, így a szavak valójában csak másodlagos értelmezések. A testbeszéd ösztönös és gyakran az érzelmek első megnyilvánulásaként működő. Alkotói folyamatomnak központi eleme a mozgásnyelv fejlesztése és átformálása. Munkám kiindulópontja a táncosok egymás közti és a közönséggel való kommunikációs nyelvének fejlesztése, mely segít elmélyíteni koreográfiai "vizsgálódásomat" a Pécsi Balett táncművészeivel.

A nyelvi határok és a hatékony kommunikációs eszközök megkeresése jelentős tényezője volt előző pécsi koreográfiám, "A Jó és a Rossz kertjében" munkafolyamatának is. Célom, újra felfedezni ezeket a fogalmakat ugyanazokkal a táncművészekkel, most már a tiszta tánc keretein belül.
Cameron McMillan

A(z) Pécsi Balett előadása

Bemutató időpontja:

2014. február 7., Pécsi Balett

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások