Színház

Hair

musical, magyar, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Hair c. musicalt 1967 végén Joseph Papp off-Broadway színházában, a Public Theatre-ben sikerült bemutatni, majd átkerült a Broadway közelébe, a lebontásra ítélt Cheetah diszkóba. A darabot pénzügyi okokból már majdnem levették a műsorról, amikor Michael Butler és Tom O'Horgan producerek felkarolták, és bevitték a Broadway egyik színházába, a Biltmore Theatre-be. Három hónapos alapos átdolgozás után, új szereposztásban mutatták be újra (1968. április 29.), és ettől a naptól kezdve az előadás sikere egyre nagyobb lett. Öt évig le sem vették a műsorról, két legismertebb betétdala, az "Aquarius" és a "Let the Sunshine In" pedig heteken át vezette a slágerlistákat.
Az új musical kritikái a bemutató idején még vegyesek voltak. Azonban a New York Times kritikusa szinte ódában üdvözölte az új zenés színházi előadást, amely a happeninget kötötte össze a politikai hitvallással, a rock- és beatzenét a legválasztékosabb ízléssel, mire a többi kritikus is megenyhült. Elfogadták a Hair szerzőinek a sokkhatásra törekvő musical új zenei és színpadi világát.
Megértették azt a szándékot, hogy beszélni akartak a háborúról, a békéről, a népek és fajok békés együttéléséről: a szerelemről, a szexről. A kábítószerekről. Az alkoholról a fegyverekről és a virágokról. A Hair sikerét Milos Forman filmje tetőzte be 1978-ban.

A(z) Hevesi Sándor Színház előadása

Bemutató időpontja:

2006. november 3., Hevesi Sándor Színház

Stáblista:

Szereplők

Altmann (a néger)
Peggy (néger nő, Hud élettársa)
WoodRow (a buzi)
Claude Bukowski
Shelia Franklin
Bíró (Berger papa)
Franklin papa (sorozó, majd kiképzőtiszt)
Steve (Sheila vőlegénye)
McDonald (dadogós)
Mrs. McDonald
Berger Mama (Franklin Mamam, Börtönpszichológusnő)

Alkotók

Hozzászólások