Színház

Hand Stories

előadás, 75 perc, magyar, 2011.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Családi vállalkozás: Yeung Fai" elkészíti a bábut, a húga ruhát varr rá, aztán előadják felmenőik történetét, a bábművészek a 60-as évek Kínájától napjaink Franciaországáig.

Az 1964-ben Kínában született Yeung Fai" immár családjában az ötödik, aki hagyományos kínai bábozással foglalkozik. Négy éves korától tanulta a mesterséget apjától, akinek a kulturális forradalom megváltoztatta az életét. Yeung Fai" ma Hongkongban él, fáradhatatlanul gyakorolja mesterségét és az egyik legjelentősebb bábkészítő-művész. A 2011 elején bemutatott Hand Stories arról számol be, hogyan tartóztatták le Yeung Fai" apját a kulturális forradalom idején, hogyan kiáltották ki a rendszer elárulójának, hiszen a forradalom lelkes hívei semmire sem tartották azt a művészi hagyományt, amit követett. Yeung Fai" apja nem élte túl a börtönt.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2011. november 11., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
elszabó 2011 nov. 11. - 23:19:58 10/10
Élvezetes elõadás, mely a bábmûvész család kultúrális forradalmon keresztül vezetõ történetén túl sok humorral és találó zenei alapokra helyezve jeleníti meg a hagyományos kínai bábmûvészet és a modern kort jelképezõ rock kultúra angyalának konfrontációját is. A kínai kingfu küzdelem és az artista jelenetei feledhetetlenek és bravúrosak. Az egész valami álomi idõutazás... Bravó Yeng Fai, bravó Trafó!