Színház

Harisnyás Pippi

zenés mesejáték, 60 perc, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zenés mesejáték, a Holle Anyó Gyermekszínház előadása
Harisnyás Pippi egy kedves, életrevaló vörös hajú kislány, aki mindenkit megnevettet. Mindenben megtalálja a jót, az értéket és másoknak is felfedezteti az értékeket, melyek körülöttünk vannak. Pippi egyedül lakik a Kutyavillában, illetve vele lakik Nilsson úr is, a majom. Erős, bátor kislány, aki még a betörőt is elkapja és Adolfot is legyőzi.

Legjobb barátai Tomi és Annika, akik, míg meg nem érkezik Pippi, unatkoznak a szomszédban. Pippi megjelenésével megváltozik az életük. Megtanulnak játszani és felfedezik a kincseket, melyek lehetnek egy konzervdoboz vagy egy láda pénz. Pippi meg tudja nevettetni a mindig savanyú nevelőnőt és játékra tudja fogni a rendőrt és persze megtáncoltatja a betörőt. Édesapja el akarja vinni magával Takatuka szigetére, ahol egész nap csak játszhatna és ott mindig nyári szünet van. De Pippi meggondolja magát, nem utazik. Fontosak lesznek a barátai és ráébred arra is, hogy kötelességei is vannak, iskolába kell járnia.

Előadásunk kedves, mozgalmas, mely ismét bevonja a játékba a kis nézőket. Lehetnek a cirkuszban lovak, kutyák, megküzdhetnek Adolffal, a világ legerősebb emberével. Szurkolhatnak Pippinek, mikor megvicceli a rendőrt és a nevelőnőt, és akár együtt játszhatnak az iskolában.

Szereplők:
Harisnyás Pippi: Lenner Karolina
Nevelőnő: Bende Ildikó
Rendőr, Betörő, Adolf, Postás: Somogyi István
Annika: Ress Abigél

Díszlet: Lusta
Jelmez: Zsuzsa, Andi varroda
Zene és dalszöveg: Szűcs Péter Pál
Színpadra írta és rendezte: Laborfalvi Mária

A(z) Váci Dunakanyar Színház előadása

Hozzászólások