Színház

Három esős nap

előadás, 2018.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Vajon ismerhetjük-e valójában a szüleinket? Értjük őket? Tudjuk milyenek voltak fiatalon? Voltak-e álmaik, vágyaik, mi érdekelte őket, mit éreztek, mi bántotta őket? 

Egy műterem lakás New Yorkban a 60-as években, két ifjú építész és egy fiatal nő: épp csak belefognak az életbe. Ugyanaz a lakás a 90-es években, már felnőtt gyermekeik próbálják megérteni szüleiket és ezáltal önmagukat. Egy talált napló, benne szűkszavú tőmondat: Három esős nap. Vajon mit jelenthet? Mi történt akkor? 

A következő generáció, évtizedekkel később, csak találgathat. Ha a kérdéseket nincs már kinek feltenni, vajon megfejthetjük-e a titkokat? 

Amerikában Julia Roberts színpadi bemutatkozása volt a darab, Paul Rudd és Bradley Cooper oldalán. Angliában az egyik főszerepet Colin Firth alakította. Nem véletlenül: Richard Greenberg darabja igazi jutalomjátékot kínál, hiszen ugyanazok a színészek játsszák a szülőket és későbbi felnőtt gyermekeiket. 2019 őszén, az Orlai Produkció három kitűnő színésze, Kovács Patrícia, Schruff Milán és Szabó Kimmel Tamás együtt vág neki az izgalmas kalandot ígérő feladatnak.

A(z) Belvárosi Színház előadása

Bemutató időpontja:

2018. október 1., Belvárosi Színház

Stáblista:

Hozzászólások

1/10
iustitia6605 2018 dec. 08. - 00:27:44 1/10
Nagyon nagy csalodas volt ez a darab. Bar sikerrel jatszottak kulfoldon olyan hires szineszek reszvetelevel mint Julia Roberts and Colin Firth, ez a Belvarosi produkcio egyszeruen unalmas. Ez jelentos reszben a rendezes hibaja. A tobbszori idovaltasok ebben a rendezesben teljesen celtalannak latszanak es osszefuggestelenne teszik a cselekmenyt. Az hogy ugyanaz a harom szereplo jatszik tobb szerepet is, magukat es a szuleiket is, osszekevert idorendi sorrendben tovabb fokozza a konfuziot es az ertelmezhetetlenseget. Oszinten szolva a vegen igazan nehez volt kibogozni hogy mit is akart mondani ez a darab. A szineszek kompetensek, de nem kulonosen bravurosak. A diszlet minimalis, semmifele hangulatot nem sugaroz. Sajnos nagyon gyenge unalmas es semmitmondo eloadas.
6/10
Ledina 2018 nov. 11. - 21:46:52 6/10
A színészek fantasztikusak, kihozták a maximumot a darabból, ami sajnos nagyon gyengén megírt, semmitmondó, unalmas. Elmarad a katarzis, nincsenek kibontott jellemábrázolások, nem szól semmiről.
10/10
Tomaki 2018 okt. 01. - 22:33:20 10/10
Volt szerencsém a mai napon a premiert megnézni, s csak ajánlani tudom Mindenkinek.
A darab nagyon jó, hangulatában a Dühöngő ifjúság-ot és a Szív hídjai-t hozta elő bennem.
Mindhárom színész nagyon jól alakította a szerepeit (csak az okoskodók miatt: a többesszám indokolt, mivel két-két karaktert formáltak meg), de szívemhez legközelebb Szabó Kimmel Tamás Pipje állt.
(Pedig előtte azon gondolkodtam, hogy majd kit emelek ki a darab végén a barátnőmnek, akivel néztük az előadást, Kovács Patríciát, vagy Schruff Milánt, ... de aztán egyszer csak jött Pip :-) )