Színház

Hattyúk tava

balett, 2014.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az orosz balett méltán világhírű, hiszen a balett világ legjobbjai kerültek ki a legendás Bolsoj színházból és a Moszkvai Balettből.

A balett rajongói számára igy biztosan nagy örömöt okoz a hír, hogy 2014. november 23-án ismét Budapesten lép fel a Moszkvai Balett, méghozzá ezúttal a Papp László Sportarénában. A nyáron már óriási sikert aratott a Moszkvai Balett előadása a Margitszigeten, így várható volt, hogy hamarosan újra ellátogatnak hozzánk.

A Moszkvai Balett 2014-es turnéjában a Giselle, a Diótörő és a Hattyúk tava balettekkel járja Európát.

A Moszkvai Balett a Hattyúk tava balettet hozza el Budapestre a Papp László Sportarénában, ahol két alkalommal lesz látható!

A Hattyúk tava volt Csajkovszkij első balettje. Mára a 19. századi klasszikus orosz balettek legkiválóbb alkotásaként tartják számon és szinte a világon mindenhol színpadra állították már.

A szövegkönyvet a romantikus balettszövegek mintájára dolgozták ki, egy régi orosz népmese alapján.

A zeneszerző mindhárom balettjéhez (A hattyúk tava, Csipkerózsika és A diótörő) mesetémát választott, mert úgy vélte, hogy a mese valóságos érzelmek és szenvedélyek zenei kifejezésére való alkalom. Csajkovszkij zenéje nagyon jó hangulatkeltő és fontos drámai alakító tényező, már A hattyúk tavában is.

Az első magyarországi bemutató 1951-ben volt, azonban a legkiválóbb előadásnak mindenhol a moszkvai előadásokat tartják. A moszkvai táncosok világhírűek és produkcióikat mindenhol teltház fogadja.

A(z) Papp László Budapest Sportaréna előadása

Hozzászólások

6/10
doktormacko1 2014 nov. 23. - 20:11:07 6/10
6 / 10 Nagy várakozás , kis csalodás. A délutáni elõadás elsõ felvonása hangosítási prõblémákkal ment le . Maga az elõadás nekem egy kiss költségvetésû adptációnak tünt. Egy nézõ szavaival élve , se hattyú , se tó. A befejezõ jelenet diszlete sem volt az igazi számomra. A táncosok tették profi módjára a dolgukat , de ez el is várható a moszkvai balettõl.
Kiváncsi vagyok , másnak mi a véleménye errõl az elõadásról.