Színház

Hegedű, csörgődob és vasaló

előadás, 2 felvonás, 120 perc, orosz, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Orosz nyelven, magyar felirattal.

Vidéki Oroszország, útszéli kávézó, esküvő, családi perpatvar, szerelmi rontás, ezotéria, különös gyermekáldás, féleszűek. "Nem, ez nem őrültség - ez Oroszország!" - írta maga a szerző (Nyikolaj Koljáda, orosz kortárs drámaíró). Miről szól az előadás? A vidéki Oroszországról, ahol szeretnek, sírnak, nevetnek, és ami a legfontosabb, hisznek a jobb elétben, a szerelemben, a boldogságban.

Nyikolaj Koljada, kortárs orosz drámaíró, 1957-ben született Szibériában. 1986 óta több, mint hetven drámát írt, melyek jelentős részét Oroszország mellett Amerikában és Európában is bemutattak számos helyen. Ő maga rendezőként is dolgozik, gyakran viszi színre saját darabjait. Jelenleg drámaírást tanít a jekatyerinburgi Színművészeti Főiskolán, emellett az Urál irodalmi-művészeti folyóirat főszerkesztője. Jekatyerinburgban él és dolgozik.
Magyarországon bemutatásra került Papagáj és nyírfa seprű c. újévi fantazmagória egy felvonásban (Az Orosz Stúdiószínház, 2003, fordította: Maár Kinga) és Murlin Murlo c.darabja (A Tomcsa Sándor Színház, 2015, fordította: Spiró György).

A(z) Orosz Stúdiószínház előadása

Bemutató időpontja:

2015. május 29., Orosz Stúdiószínház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások