Színház

HumorCsücsök Ihos Józseffel

előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Maksa Zoltán ezúttal egy gyermekkorunkat idéző humoristát lát vendégül. Ki ne emlékezne Kató nénire, vagyis Ihos Józsefre?!

Ihos József íróként és előadóként a hazai szórakoztató műfaj egyik legsokoldalúbb képviselője. Az 1979-es Rátóti Humorfesztiválon tűnt fel zenés paródiáival és néhány évig Nagy Bandó Andrással amatőrként lépett fel. A televízió szórakoztató osztálya is hamar felfedezte, ahol több sikeres műsorba is szerzőként, ötletadóként dolgozott. A Rádiókabaréban osztatlan sikert aratott írásaival, illetve előadóként, az általa kitalált Kató néni karakterével. Ez utóbbival egyébként egyedülálló, hiszen kabaré figura ilyen hosszú ideig még nem élt és íródott.

Az "Ez+Az", a "Szeszélyes évszakok", állandó szerzője, rovatvezetője és közreműködője volt. "Juliska és Mariska", "Pityesz és Savanya", a "Szeszélyes család", a "Telekszomszédok", stb. mind évekig kedves ismerősei a televíziónézők generációinak. Nevéhez köthető a kandi kamera műfajának meghonosítása is.

2003-tól 2006-ig egyedül írta és szerkesztette saját show-ját, a Kató néni kabaréját, melyet akkoriban a MTV legnézettebb műsoraként tartottak számon. Mellette állandó szerzője az Uborka politikai bábfilmnek és négy további televíziós kabarénak.

A(z) VilágCsücsök Közösségi Tér előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások