Színház

IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma)

táncelőadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az IKF egy új tehetséggondozó- és kutatóprogram, melynek elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbehozása. A közelmúlt tapasztalatai azt mutatják, hogy az első darabjukra pályázó alkotók a korábbinál is kevesebb támogatást kapnak, ha kapnak egyáltalán. A Közép-Európa Táncszínház új stratégia kidolgozására vállalkozott, hogy folytathassa a legfiatalabb alkotókkal való együttműködést. Az IKF nyílt pályázatán fiatal koreográfusok kapnak lehetőséget az alkotásra. A nyertesek egy hétig dolgozhatnak a KET táncosaival, a hét végén pedig nyilvános bemutatót, demonstrációt tartanak színházi körülmények között. A második lehetőséget Újvári Milán nyerte.

Újvári Milán a tanulmányait 1992-ben a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola Táncművészeti tagozatán kezdte, Kustán Péter és Kustán Éva irányítása alatt. 1998 és 2000 között Magyar Divat és Sport-táncszövetség versenyein vesz részt szóló diszkó kategóriában. Hatszoros magyar bajnok. 1999-ben a szlovéniai Portoroz-ban rendezett Nemzetközi Divat és Sporttánc Világbajnokságon harmadik helyzést ér el, szóló diszkó kategóriában. 2000-ben, szintén a szlovéniai Portoroz-ban rendezett Nemzetközi Divat és Sport-tánc Világbajnokságon aranyérmes.
2000-ben felvételt nyer a Magyar Táncművészeti Főiskola balettművész szakára, 2003-ban kezd élénken érdeklődni a kortárs művészetek iránt. 2004-ben a New York-i nemzetközi balettversenyen a Youth American Grand Prix-n döntős. 2005-ben, Amsterdamban gyakornoki munkát végez az Emio Greco/PC társulatnál. 2005-ben kitűnő minősítéssel végez a Magyar Táncművészeti Főiskolán. 2005-ben elkezd harcművészetekkel foglalkozni (capoeira, brazil jiu-jitsu). 2005-2006 a Frenák Pál Társulat tagja, 2006-ban a Mu Terminál tagja. 2007 és 2008 között a Cirque du Soleil Delirium című show-jának táncosa és a műsor egyik karakterszólistája. 2008-ban megalapítja, alkalmi projekteken alapuló társulatát a radioballet-et.

A(z) Bethlen Téri Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. május 18., Bethlen Téri Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások