Színház

Ilyenek voltunk

zenés játék, 2006.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A hatvanas évek második felében Magyarországra is beáramló rock-muzsika vonzása rengeteg tehetséget, értéket hozott felszínre nálunk is. Sokáig úgy tűnt: a zenei közízlést is sikerül teljesen átformálnia azoknak, akik angol és amerikai példaképeik nyomán gitárt fogva kezükbe, rock-dalokat írtak, játszottak, énekeltek.

A hőskor legjobbjai közül háromról: Barta Tamásról, Radics Béláról és Orszáczky Miklósról kíván megemlékezni az "Ilyenek voltunk" című zenés játék írója és rendezője, Miklós Tibor, aki szövegíróként, rajongó barátként hosszú éveken át társa lehetett azoknak, akikről most a darab és az előadás szól.

A korszak legkitűnőbb dalai szólalnak meg - magyar és külföldi számok - olyanok, amelyek közel álltak a darab hőseihez, és máig sem vesztettek ragyogásukból. Barta, Radics és Orszáczky mellett, többek közt Bajtala János, Demjén Ferenc, Cserháti Zsuzsa, Wittek Mária, Karácsony János , Csuha Lajos, Harmath Albert, Miklóska Lajos és Stevie Winwood alakját, hangját is felidézik, megszólaltatják a Piccolo Rock Színház társulatának tagjai.

A(z) Piccolo Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

fürmender 2015 márc. 02. - 13:07:33
Lassan már nem lehet hozzászólni ehhez a kitûnõ filmhez ( sem ) a sok idióta reklám és hirdetés miatt. Nem vagyok kivácsi ezekre a kreténségekre. A film még most is, több mint 40 év után is lenyûgöz és elvarázsol. Hol lesznek már negyven év múlva a mai moziszemetek.