Színház

Irodabirodalom

táncelőadás, magyar, 2012.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Van új a nap alatt... végre egy igazán üdítő, vicces táncelőadás a hazai táncművészek kiválóságaival...

Napról napra hallhatunk újabb és újabb tánc előadásokról, amelyek mindig valami újat valami érdekeset ígérnek, de amikor elmegyünk és megnézzük a darabot, akkor az esetek nagy részében a kortárs művészet dramatikus vagy talán kicsit érthetetlen előadásaira jutottunk el, ami igazán dicséretes, hiszen a hazai kortárstáncművészet valóban igen magas színvonalon működik. Felmerül azonban a kérdés, hogy mit csináljon az, aki valami vicces, üdítő és igazán rólunk szóló, érthető előadást szeretne látni. Megszületett a megoldás. Itt a Life Dance Theater. A két alapember az együttesben Kováts Gergely Csanád és Rába Diána. Kováts Gergely Csanád neve sokak számára nem ismeretlen, számos komoly elismerést tudhat magáénak. Sokáig volt a Magyar Állami Operaház szólótáncosa majd a KFKI kamara balett tagjait erősítette, de ismertségének és elismertségének köszönhetően folyamatosan színpadról színpadra járt mindig kapta a meghívásokat a legnevesebb társulatok soraiba, mint vendégművész. A koreográfia az ő nevéhez fűződik. Rába Diána a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett szakán végezte tanulmányait és a Győri Balett és a Budapest Balettben eltöltött évei után, most végre megtalálta a helyét a táncvilágban. Itt végre mind a két művész színpadra tehette azt, ami évek óta bennünk volt, bennünk ragadt. Elkészült, tehát a rólunk szóló, előadás az IRODABIRODALOM. Pontosan 13 évvel ezelőtt jelent meg a mozi piacon a Hivatali Patkányok c. film, amely az első olyan alkotásnak számított, ahol végre valóban azt láttuk vissza a képernyőkön, ami valóban egy irodában zajlik. Színpadra tánc formájában azonban még senki sem merte felrakni ezt a darabot. Hát most itt van.. Az irodabirodalom. A legutóbbi felmérések szerint csak Budapesten több mint 300 ezer irodista dolgozik, akik nap, mint nap megküzdenek főnökükkel, a postással, a futárral, a könyvelővel stb.. és persze a titkárnővel. Ki ne szeretné végre kívülről is megnézni a "káoszt" ??? A jelmezek, a díszletek, a zene és a kellékek is mind mind segítenek bennünket abban, hogy jó kis este legyen ez. A lényeg, hogy egy 50 perces előadás született, amely végre hűen tükrözi az irodai napi történeteinket, na persze egy kicsit eltúlozva...

A(z) Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

CafeDiva 2014 máj. 04. - 16:51:37
És a KARAKTEREK!!! Jól megrajzolt, tiszta jellemek, teljes és összetett karakterrajzok, imádtam az egyes szereplõk sajátos stílusát. Táncolja még a társulat??
CafeDiva 2014 máj. 04. - 16:48:41
Szuper!!!!!!! Leköti a figyelmet az elsõ perctõl, vicces, szórakoztató, és roppant kreatív elõadás! Jó zeneválasztás, életszerû, humoros sztori, remek táncosok, látványos megjelenés. Ajánlom. Menjen még sokszor!