Színház

Isten pénze

musical, magyar, 2014.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényéből írt magyar zenés mű a legtöbbet játszott musicalek toplistáján az előkelő nyolcadik helyet foglalja el.

A 2014/2015-ös évad premierjén igazi újdonság lesz, hogy Tolcsvay László zeneszerző kifejezetten színházunk számára készíti el az élő zenekarra hangszerelt új zenei változatot, hiszen a korábbi szériákban előre rögzített zenekari alapra adták elő a művet.

Az Isten pénze musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebeneezer Scrooge, egy uzsorás, aki annyira a pénzéért él, hogy még karácsonykor is csak az anyagi ügyek foglalkoztatják. Nem adományoz pénzt a szegényeknek, mert úgy gondolja, hogy megérdemlik sorsukat. Úgy véli, hogy a társadalomban is a természeti törvényeknek kell uralkodni: a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap még egy utolsó esélyt, s hősünket halott üzlettársának szelleme ekkor látogatja meg, és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai filmként peregnek le szemei előtt és emlékeiben kalandozva eszébe jut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott.

A képi világ a modern technika vívmányainak felhasználásával egy légies szellemvilágba repíti a nézőket, ahol megszűnik a tér és az idő dimenziója. Ami volt, ami van, ami lesz - együtt létezik. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk.

Egy legendás karácsonyi történet, amit mindenki ismer. Egy valódi mese, nem csak fiataloknak.

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2014. november 28., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Hozzászólások

dchip 2014 dec. 27. - 15:42:36 Előzmény gitana
Felnõtteknek való.
gitana 2014 dec. 05. - 11:41:17
Valaki tud arról infót, hogy az Isten pénze gyerekek számára is élvezhetõ-e? Hány éves kortól ajánlott? Vagy ez kifejezetten felnõtt musical? Köszönöm