Színház

Istenítélet

előadás, 240 perc, 2008.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Ha a bemocskolt ártatlanságod és a tisztességed között egy téged elemésztő tűz ég, de úgy, hogy a saját húsod égett szaga facsarja az orrod, vajon ki vethet meg azért, hogy bármit aláírsz, amit az a valaki eléd rak, legyen az ördögűző pap, vagy kihallgató tiszt, esetleg az a mosolygós fiatalember a HR osztályról, mert mindenki kér segítséget. [...] És a vajon nem a kérdésfelvetésen dől el minden? Hogy meddig mehetek el? Vagy, hogy meddig mehet ez így?
David Liebman: Mr. Freedom X

Terhére vagytok az Úrnak beszéditekkel. Azt kérditek: "Mivel vagyunk terhére?" Azzal, hogy azt mondjátok: "Minden gonosztevő jó az Úr szemeiben, mert gyönyörködik Ő azokban." vagy: "Hol van az ítéletnek Istene?"
Malakiás 2:17

Díjak:
2009 - IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó - Legjobb előadás

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. október 10., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

Petrapetrus 2008 okt. 31. - 18:17:02
Szerintem meg nagyon jó lehet a darab. Ha Mohácsi rendezte, az csak jó lehet. Neki amúgy is "egyedi stílusa" van. Meg kell érni rá, hogy megértsük. Szerintem nálad ez volt a baj... Én már "hozzászoktamMohához", mert kaposvári vagyok. Nekem minden rendezése tetszett, és mindegyiknek volt mondanivalója. Javaslom, menj el még egyszer, nézd meg újra, hátha sikerül megértened. :-)
Cicanyuszi 2008 okt. 10. - 17:44:10
A ruhák ötletesek, jók, illenek a korhoz, és a jól megtervezett díszlethez. A szöveg jó, bár van egy-két pillanat, mikor nem érted, miért mondják. A színészek játéka jó, kifejezõ. A zene is nagyon tetszett.
De hát nekem nem derült ki, hogy ez most mi akar lenni. A nézõközönség végig röhögte az elõadást (stukkót leszedte az egyik színész, a komoly pillanatokban mindig volt egy megnevettetõ megjegyzés, az egeret a nézõközönség mellõl szedték össze). Nem volt katarzis a végén, csak mintha ki akarták volna figurázni az egész történést, és az elõadást. Mi nagyot csalódtunk benne! Nem ajánlom senkinek!