Színház

István, a király - Keresztmetszet a rockoperából

rockopera

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

NAGY SZILÁRD és a VÁRUDVARI NYÁRI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. KOPRODUKCIÓJA
Egy élő legenda és kiváló énekesek előadásában, az IGRICE NÉPTÁNCEGYÜTTES kíséretében

Az István, a király az egyik legnépszerűbb magyar rockopera, melynek zenéjét Szörényi Levente szerezte, szövegét Bródy János írta Boldizsár Miklós: Ezredforduló című drámája alapján.

Géza fejedelem halála után fia, István örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot, hogy átvegye Géza örökét. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, de Koppány is tömegeket gyűjt maga köré, Laborc és Torda táltos mellette sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. A véres összecsapás elkerülhetetlen...

A keresztmetszet előadáson a rocklegenda, Varga Miklós alakítja István szerepét 40 évvel az ősbemutató után, Koppány szerepében Nagy Szilárdot láthatjuk. További szenzáció, hogy a város ikonikus színésze, Puskás Tivadar visszatér a Rózsakert Szabadtéri Színpadra, nem csak, mint rendező, hanem Asztrik szerepében is! A produkcióban fellép az Igrice Néptáncegyüttes, Torda szerepében egy igazi rocksztár, Koroknai Árpád, a P.Box és az Omen korábbi énekese, valamint az idén Petőfit és Jézust is alakító Ragány Misa pedig a lázító Laborcként tűnik fel.

A koreográfiákat betanította: Fabu Bettina, Balogh Tamás, Tóth Bence

Világosítás, fénytechnika: Nánási Barnabás
Hangkeverés: Babják János
Hangtechnika, díszletépítés, főmunkatárs: Szaniszló Csaba

Stáblista:

Szereplők

István, a király
Koppány vezér
Torda, a táltos
Laborc, a lázító
Sarolt, István anyja
Gizella, István felesége
Réka, Koppány lánya
Asztrik, esztergomi érsek

Alkotók

Hozzászólások