Színház

Je suis Amphitryon

előadás, 80 perc, 2018.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

„A Je suis Amphitryon nem hagyományos, párbeszédes dráma, hanem többszólamú monológok sora – mondja Závada Péter. – Egyszerre mitologikus és jelen idejű. Az igazság válsága érdekli. Egy bizonyos szöveghagyomány folytatása, melyet a 20. század során Bernard-Marie Koltès, Heiner Müller, Peter Handke vagy Elfriede Jelinek képvisel.”

Nem véletlen, hogy a Budapesten és Berlinben tanult operarendező, Geréb Zsófia rendezésében elevenedik meg ez a történet. „Régóta érdekelnek az olyan szövegek, amelyek erős zeneiséggel rendelkeznek – árulta el a rendező. – A Je suis Amphitryon dramaturgiai többszólamúságát szeretném kiterjeszteni az előadás minden síkjára – a színpadi akcióktól kezdve, a mozgáson át a konkrét zenéig – így kísérletezve az egyes szólamok egymáshoz való viszonyával. Reményeim szerint ez az előadás, illetve az operarendezéseim kölcsönösen hatni fognak egymásra.”
Erre az alkalomra – az előadás megvalósulását támogatva – a Jelenkor Kiadó gondozásában megjelenik a drámakötet is. A kiadvány a bemutató előtt limitált példányszámban, exkluzív terjesztési joggal, kizárólag a Trafóban lesz kapható.

Grafika: Eln Ferenc.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2018. április 24., Trafó

Stáblista:

Szereplők

Jupiter / Első menád
Merkúr / Második menád
Sosias / Harmadik menád
Charis / Negyedik menád

Alkotók

Hozzászólások