Színház

Kabaré

musical, magyar, 2009.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Berlin, a húszas, harmincas évek fordulóján. Szórakozni és szórakoztatni vágyó, mámoros, önfeledt város, a holnapnélküliség boldog nemtörődömségében, sodródó élvetegségében? Egy nagyvárosnyi Titanic az Adolf Hitler nevű katasztrofális jégheggyel való találkozás előtt öt perccel. A berlini carpe diem lenyomata és kvintesszenciája a híres-hírhedt Kit-Kat Klub, ahol gyönyörűek a lányok, csábosak a fiúk, telefon van minden asztalon, és öt percre mindenki kapcsolatba kerülhet mindenkivel, fülledt az erotika, olcsó a pezsgő, szabad a csók, az ágy, az éjszaka - és itt lép fel a fiatal, ambiciózus énekesnő, az utolérhetetlen Sally Bowles. Ebbe a mesterséges, züllött mennyországba téved be az ugyancsak ambiciózus, fiatal amerikai író, Cliff Bradshaw, és rögtön áldozatul esik a tékozló város és Sally megbabonázó varázsának? Ám hiába a vég nélküli mámor, a partik, az álmok - a mélyben a világtörténelem egyik legsötétebb vihara készülődik, és a kijózanodás sem várat sokáig magára... Kander-Ebb világhírű musicalje évtizedek óta járja töretlen diadalútját. Bob Fosse 1973-ban nyolc Oscar-díjjal jutalmazott filmváltozatot készített belőle, Liza Minnelli és Joel Grey főszereplésével.

A(z) Móricz Zsigmond Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. december 5., Móricz Zsigmond Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Gabriella54 2010 jan. 17. - 22:52:24 10/10 Előzmény muzeum
Ezek szerint jót tett neki az elmúlt egy hónap, remek elõadássá állt össze! Aktualitást is találtunk benne, nem is keveset, Fellinger Domonkos és Szalma Noémi kettõse pedig megrendítõ volt. Olt Tamás, Illyés Ákos, Horváth Margit, Pásztor Pál, Kuthy Patrícia, Horváth Sebestyén Sándor és Fridrik Noémi is csak dicséretet érdemelnek.
Kívánom, hogy a Tasnádi Csaba által vezetett társulatnak sosem legyen rosszabb elõadása!
crazyforyou 2009 dec. 22. - 17:55:31
Én még a Madáchban láttam,Básti Juli ill. Für Anikó felváltva volt Sally,a Konferanszié szerepében pedig Paudits Béla és Lippai László volt.Nagyon-nagyon jó kis elõadás volt.:)
10/10
Gabriella54 2009 dec. 08. - 21:13:45 10/10 Előzmény muzeum
Nem lombozott le a véleményed, azt hiszem, épp azért, mert a nyíregyházi társulatot én is sokra tartom. Remélem, minél elõbb láthatom ezt a musicalt és személyesen gyõzõdhetek meg az elõadás milyenségérõl - eddig még egyetlen elõadásukban sem csalódtam.

Addig is a honlap ajánlója (képekkel!) kedvcsinálónak:

http://www.moriczszinhaz.hu/oldal.php?o=archivum&kod_darab=322
5/10
muzeum 2009 dec. 08. - 16:48:03 5/10
Kissé feszélyezve érzem magam, hogy elsõ hozzászólóként nem sok pozitívumot tudok írni az elõadásról.
Számomra nem állt össze egységgé, és néhány látványos (merésznek szánt és mégis közhelyes?) megoldás ellenére is sem éreztem, hogy a rendezõ bármi érvényes tartalmat akart (vagy tudott) volna közvetíteni. Ilyen körülmények között mintha a színészek is zavarban lettek volna, és egy-két kivétellel halványnak tûnt a produkciójuk (számomra "Sally" volt csupán igazán kiemelkedõ).

Ez a társulat sokkal többre képes.