Színház

Kis fekete 2023 - Divatszínház és díjátadás

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Kis fekete pályázat nemcsak a népi kézművesek, iparművészek, tervezők, designerek és egyéni alkotók körében arat nagy sikert évek óta, hanem a nagyközönség körében is, akik évről évre nagyszabású, egyedi látvány- és hangzásvilágú divatbemutatón tekinthetik meg a „kis feketéhez” illő, népi ihletésű öltözékkiegészítőket és modern öltözékeket.
A téma idén a 19. századi főúri divatban és lakáskultúrában használt motívumok, technikák, formák hatása a népi tárgyalkotásra. A hozzá tartozó inspirációs anyagot a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből, a háziipari szövetkezetek elterjedésének idejéből válogattuk. E műtárgyak motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező öltözékkiegészítők és modern öltözékek készítésére hívtunk minden alkotót!
A pályázat díjátadását követően az élőzenés showt a beérkezett munkákon és az inspirációs alapul szolgáló anyagokon keresztül, Nemes Szilvia koreográfus közreműködésével, innovatív módon mutatja be a modern divat és a tradicionális szemlélet harmóniáját.

A pályázat szakmai zsűrije:
dr. Aranyosi Zsuzsanna, Budapesti Metropolitan Egyetem Divat és Textil Tanszék oktatója, textilművész és egyetemi docens
Molnár Madarász Melinda - Meyke, ruhatervező, Meyke divatmárka alapítója
Erdei T. Lilla, etnográfus, csipke szakértő
Stumpf Imre, női ruhaszabó mester
Szathmári Ibolya, néprajzkutató-etnográfus
A szakmai zsűri tizenkét alkotót javasolt díjazásra, akik közül hárman részesülnek kiemelkedő díjazásban.

Ajánlott dresszkód: hölgyeknek kis fekete ruha, uraknak elegáns öltözet.

Modellek és tánc: Imágó Tánc Társulat

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások